Sfaturi utile pentru vinul casei
Preț: 18,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
Autor: Gh. Bernaz
Editura: Ceres
Anul publicării: 2010
Ediția: 1
Pagini: 95
Categoria: Gradinarit, pomicultura, viticultura
DESCRIERE
Sfaturi utile pentru vinul casei...
'Vinul' este o băutură obținută exclusiv prin fermentația alcoolică totală sau parțială a strugurilor proaspeți, zdrobiți sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisă.
Singura aromatizare acceptată este cea datorată contactului vinului cu lemnul de stejar al butoaielor în care se păstrează.
... in lucrare sunt prezentate cateva practici simple in obtinerea unor vinuri sanatoase cu reale insusiri gustative:
-folosirea maielei de drojdii selectionate
-folosirea dioxidului de sulf
-prepararea vinurilor din recolte avariate
-vinificarea' in alb'
-practici tehnologice pentru diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri h. p. d.
Cuprins:
1. Conservarea mustului in gospodarie... 9
-Pregatirea strugurilor pentru obtinerea mustului
-Dezinfecctarea recipientilor
-Metode de conservare
2. Folosirea drojdiilor selectionate in vinificatie... 12
3. Folosirea dioxidului de sulf (SO2) in vinificatie... 15
-Generalitati
Proprietatile dioxidului de sulf
-Formele sub care se administreaza dioxidul de sulf
-Intrebuintarile S)2 in vinificatia din mica gospodarie
4. Prepararea vinurilor din recolte avariate... 44
5. Vinificarea "in alb"... 49
6. Diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri de hibrizi producatori directi... 52
7. Imbunatatirea mijloacelor pentru prelucrarea strugurilor de hibrizi producatori directi... 55
8. Marirea randamentului in must... 58
9. Valorificarea rationala a tescovinei... 63
-Pastrarea tescovinei
-Prepararea rachiului de tescovina
-Recuperarea alcoolului din tescovina
-Folosirea tescovinei ca furaj
-Folosirea tescovinei ca ingrasamant organic
10. Limpezirea si stabilizarea vinurilor pe cale artificiala... 74
-Cleirea vinurilor
-Tehnica cleirii vinului
-Limpezirea si stabilizarea vinurilor albe cu bentonita
-Limpezirea cu poliamide sintetice
-Modul de utilizare a cleiurilor
11. Aparat pentru imbuteliere cu vacuum... 89
12. Prepararea otetului in mica gospodarie... 91
'Vinul' este o băutură obținută exclusiv prin fermentația alcoolică totală sau parțială a strugurilor proaspeți, zdrobiți sau nu, sau a mustului de struguri. Vinul este un produs agroalimentar, la care folosirea de arome sau de extracte este interzisă.
Singura aromatizare acceptată este cea datorată contactului vinului cu lemnul de stejar al butoaielor în care se păstrează.
... in lucrare sunt prezentate cateva practici simple in obtinerea unor vinuri sanatoase cu reale insusiri gustative:
-folosirea maielei de drojdii selectionate
-folosirea dioxidului de sulf
-prepararea vinurilor din recolte avariate
-vinificarea' in alb'
-practici tehnologice pentru diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri h. p. d.
Cuprins:
1. Conservarea mustului in gospodarie... 9
-Pregatirea strugurilor pentru obtinerea mustului
-Dezinfecctarea recipientilor
-Metode de conservare
2. Folosirea drojdiilor selectionate in vinificatie... 12
3. Folosirea dioxidului de sulf (SO2) in vinificatie... 15
-Generalitati
Proprietatile dioxidului de sulf
-Formele sub care se administreaza dioxidul de sulf
-Intrebuintarile S)2 in vinificatia din mica gospodarie
4. Prepararea vinurilor din recolte avariate... 44
5. Vinificarea "in alb"... 49
6. Diminuarea gustului foxat al vinurilor obtinute din struguri de hibrizi producatori directi... 52
7. Imbunatatirea mijloacelor pentru prelucrarea strugurilor de hibrizi producatori directi... 55
8. Marirea randamentului in must... 58
9. Valorificarea rationala a tescovinei... 63
-Pastrarea tescovinei
-Prepararea rachiului de tescovina
-Recuperarea alcoolului din tescovina
-Folosirea tescovinei ca furaj
-Folosirea tescovinei ca ingrasamant organic
10. Limpezirea si stabilizarea vinurilor pe cale artificiala... 74
-Cleirea vinurilor
-Tehnica cleirii vinului
-Limpezirea si stabilizarea vinurilor albe cu bentonita
-Limpezirea cu poliamide sintetice
-Modul de utilizare a cleiurilor
11. Aparat pentru imbuteliere cu vacuum... 89
12. Prepararea otetului in mica gospodarie... 91
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 46,00 RONPRP: 50,00 RON
- 49,00 RON
- 29,75 RONPRP: 35,00 RON
RECENZII