Shari ah sau despre istoria umana a vointei divine - Alina Isac Alak

Shari ah sau despre istoria umana a vointei divine - Alina Isac Alak
Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-26-1088-3
Anul publicării: 2019
Pagini: 246
Format: 13X20

DESCRIERE

Shari'ah sau despre istoria umana a vointei divine - Alina Isac Alak
 
... cultura juridică islamică nu a fost niciodată produsul perfect al unui raţionament cognitiv şi moral uman absolut obiectiv, impermeabil faţă de oricare alţi factori externi, ci a prezentat, pe de o parte, influenţe cauzate de presiuni politice, condiţionări socio-economice şi supoziţii teoretice epistemologice specifice unei anumite epoci.
 
Pe de altă parte, cultura juridică islamică a fost condiţionată de rigori interne generate de respectarea logicii propriei metodologii şi practici juridice, precum şi de existenţa unor înţelegeri plurale a surselor textuale unice, Coranul şi sunnah, tradiţia profetică, subsumate unor criterii normative la rândul lor variat stabilite.

Contextul socio-cultural şi legislativ al Arabiei preislamice, parte integrantă a culturii generale a Orientului Apropiat, a jucat un rol important şi în procesul constituirii legilor islamice.
 
Datorită contactelor intense prin activităţile comerciale şi religioase cu arabii din nord, populaţia din aşezările agricole şi sedentare din Hijaz, chiar şi beduinii, erau familiarizaţi cu legile, cultura, dar şi problemele politice şi militare ale spaţiului amintit.
 
După încetarea călăuzirii directe a profetului Muhammad (m. 632), etica şi aspectele legaliste din Coran, precum şi legile iradiţionale, obiceiurile arabe preislamice (preluate mai ales în domeniul comercial şi financiar, alături de câteva legi penale -compurgaţia) au modelat treptat societatea islamică aflată în plină formare şi dezvoltare. Stabilirea pedepselor şi a unui sistem centralizat de plătire a daniei obligatorii...
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0307 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.