Sindromul Stavroghin

Sindromul Stavroghin
ISBN: 978-973-50-6382-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 196
Format: 13X20
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Sindromul Stavroghin - Alina Pavelescu

 
... ce-i drept, nici Fereastra democraţiei nu pierduse nimic la afacerea asta, între timp ajunsese, dintr-o foaie pricăjită, scrisă la maşină de unicul jurnalist, Eugen, direct de pe tronul său din baia personală, ditamai gazeta, cu sediu ultracentral şi nu mai puţin de zece angajaţi, inclusiv – culmea luxului! – o femeie de serviciu, un şofer şi o secretară.
 
Bine, şi ce dacă Eugen însuşi nu mai era nici el un neica-nimeni, acum tot de pe tron crea, doar că nu mai scria, ci dicta, iar tronul era unul de firmă, înşurubat cu schepsis în cea mai extravagantă baie pe care o văzuse vreodată oraşul acela.
 
În tot cazul, tovărăşiile de tinereţe nu pot fi aruncate aşa, cu una-cu două, în buda veşnic înfometată a capitalismului, nu se face, domnule, nu e moral.
 
În vreme ce crema gazetarilor din S. îi ţinea aprig isonul şefului – tot mai isteric, deci tot mai inspirat – Adelina continua să se bâţâie tăcută pe scaun gândindu-se la ale ei. După trei ani de Fereastra democraţiei, încă nu se dumirise dacă tot ce i se întâmpla acolo, zi după zi, era pe bune sau era o halucinaţie.
 
Ori poate vreo vrăjitoare glumeaţă o pedepsise astfel pentru cine ştie ce vină, reală sau imaginară, aruncând-o în cea mai absurdă lume pe care o putuse înjgheba la repezeală.
 
Iată că se făcuseră deja trei ani (Doamne, cum trece timpul!), trei ani bătuţi pe muchie de când mica societate de apucaţi din jurul lui Eugen se înmulţea în progresie geometrică şi de când fiecare dintre ei, aproape fără excepţie, o preţăluia cu ochi expert ca să ajungă la aceeaşi concluzie: fata e retardată, bine măcar că e inofensivă.
 
De fapt, chiar de-aici, de la reputaţia de retardată inofensivă, i se trăsese şi destinul neaşteptat de jurnalistă la Fereastra. Altfel, ar fi rămas doar o şomeră de succes, scriitoare pe bloguri motivaţionale. La început, nu-i era foarte clar de ce o alesese Eugen taman...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0496 sec