Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale

Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale
Preț: 15,00 RON
Disponibilitate: în stoc - in stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Ediția: 1
Pagini: 192
Format: 13x20

DESCRIERE

...''Sirop si nectar din fructe, flori si plante medicinale''


Cartea „Sirop şi nectar din fructe, flori şi plante medicinale“ cuprinde o serie de reţete pentru obţinerea siropului şi a nectarului pornind de la diferite materii prime: fructe, flori şi plante medicinale.

Preparatele păstrează multe din caracteristicile naturale ale acestora astfel încât unele dintre sortimentele de sirop şi nectar sunt recomandate şi ca adjuvante în tratarea unor afecţiuni.

Autorul nu uită să prezinte şi moda mai nouă de utilizare a siropului şi nectarului în prepararea diferitelor cocteiluri.

Din cuprinsul cărţii:

- Fructe, plante medicinale şi flori recomandate

- Aparate si ustensile

- Sucul brut folosit la prepararea nectarului şi siropului

- Prepararea siropului

- Prepararea nectarului

- Reţete

.. Numai preparând în casă siropul şi nectarul de care aveţi nevoie obţineţi siguranţa unor băuturi autentice, naturale.



Cuprinsul cărţii „Sirop şi nectar din fructe, flori şi plante medicinale“:


Cuvânt înainte
Introducere
Nectarul
Siropul
Sortimente de băuturi
Sucul de fructe
Nectarul de fructe
Siropul
Siropul din plante medicinale
Băutură din suc de fructe
Băuturile obţinute cu ajutorul storcătorului cu aburi
Cantitatea totală de zahăr şi cantitatea totală de substanţă uscată
Cantitatea totală de zahăr
Substanţa uscată
Aportul de sănătate
Siropul bio şi nectarul bio
Fructe, plante medicinale şi flori potrivite pentru prepararea băuturilor
Proprietăţile fructelor
Mărul
Para
Gutuia
Caisa
Piersica
Pruna
Corcoduşe
Porumbele
Coacăze
Agrişe
Căpşuni
Struguri
Fructe de soc
Fructe de scoruş
Cătina
Portocale, lămâi
Caracteristici ale plantelor medicinale şi florilor
Melisa
Menta
Vinăriţa
Florile de soc
Florile de mălin
Creţuşca
Menta indiană
Flori de trandafir
Păpădia
Floarea de salcâm
Instrumente necesare
Sucul brut folosit pentru prepararea siropului şi a nectarului limpede
Calităţile pe care trebuie să le aibă sucul
Procesul propriu-zis de extragere a sucului
Stoarcerea fructelor
Pregătirea fructelor
Zdrobirea şi tratarea enzimatică
Obţinerea sucului cu ajutorul storcătorului cu abur
Extracţia cu abur
Tratarea sucului
Aditivi de limpezire
Tratarea enzimatică
Limpezirea
Prepararea siropului
Siropul
Siropul din plante medicinale sau flori
Siropul din fructe
Îmbutelierea siropului
Cum se procedează în industrie
Prepararea nectarului
Nectarul
Sucuri din fructe acre
Soiuri de fructe potrivite
Nectarul limpede
Nectarul cu pulpă
Ingrediente pentru prepararea nectarului
Apa
Zahărul
Acidul
Prepararea şi îmbutelierea
Cum se procedează în industrie
Factorii care determină calitatea produselor
Aspectul
Stabilitatea culorii
Limpezimea
Intensitatea mirosului şi gustului
Asigurarea calităţii
Durabilitatea siropului şi a nectarului
Pasteurizarea
Conţinutul de zahăr
Conservarea chimică
Greşeli în prepararea siropului şi nectarului
Mucegaiul
Fermentaţia alcoolică
Gelatinizarea
Zaharisirea
Oxidarea
Reţete
Mierea de păpădie
Sirop din flori de cireş amar
Sirop din plante medicinale
Sirop de vinăriţă
Siropul de melisă
Siropul din flori de soc
Siropul din mentă piperată
Sirop de salcâm rotund
Sirop din flori de tei
Siropul din flori de trandafir
Siropul de mentă indiană
Siropul de creţuşcă
Siropul de lămâiţă
Siropul de ghimbir
Siropul de zmeură
Siropul de lămâie
Sirop de citrice
Siropul din fructe de soc
Siropul de căpşuni
Siropul de coacăze
Siropul de cireşe
Sirop din muguri de pin
Siropul de pătlagină
Siropul de isop
Nectarul de pere
Nectar de struguri
Nectarul de piersici
Nectarul din coarne
Nectarul din caise
Nectarul de cătină
Nectarul de gutui
Nectarul de vişine
Nectarul de căpşuni
Nectarul de coacăze
Cockteiluri cu sirop şi nectar
Summer delight
Apus de soare
Apple cool
Cheny dream
Trandafirul alb
Cockteilul Bellini
Red Mojito
Mojito
Havana cu zmeură
Sex on the beach
Holla-Colada
Fulgi de zăpadă
Anexă
Valorile medii ale conţinutului unor fructe importante
E-urile din sirop şi nectar

Autorii:

Georg Innerhofer

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0353 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.