Sodoma. Ancheta in inima Vaticanului - Frederic Martel

Sodoma. Ancheta in inima Vaticanului - Frederic Martel
-10%
Preț: 58,50 RON
65,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-006-359-9
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 688
Format: 15x22
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Sodoma. Ancheta in inima Vaticanului - Frederic Martel

 
... dar subiectul meu a rămas neconcretizat.

înainte de această cină, îmi imaginasem că Feltrinelli va refuza un asemenea proiect; caz în care aş fi renunţat la el şi Sodoma n-ar mai fi văzut lumina zilei. Dar lucrurile au stat taman invers. Editorul lui Boris Pasternak, al lui Gunter Grass şi, mai recent, al lui Roberto Saviano m-a bombardat cu întrebări, a vrut lămuriri despre ideile mele, înainte ca, pentru a mă încuraja să lucrez, să strecoare, punându-mă totuşi în gardă:

-    Cartea asta va trebui publicată în Italia şi, în acelaşi timp, în Franţa şi în Statele Unite, pentru a-i da mai multă greutate. O să aveţi fotografii? în acelaşi timp, va trebui să-mi arătaţi ce ştiţi în plus pe lângă ceea ce spuneţi.

Şi-a mai turnat vin dintr-un an bun şi a continuat să gândească, rostind vorbele cu voce tare. Şi, brusc, a adăugat, insistând o clipă pe „s“:

-    Dar vor încerca să vă asssssasssssineze!

Tocmai căpătăm undă verde. M-am lansat în aventură şi am început să locuiesc la Roma în fiecare lună. Dar încă nu ştiam că, pentru ancheta mea, aveam merg în peste treizeci de ţări şi că aceasta avea să dureze patru ani. Sodoma era lansată. Fie ce-o fi!

La numărul 178 de pe Via Ostiense, în sudul Romei, Al Biondo Tevere este o trattoria populară. Tibrul curge acolo la marginea terasei - de unde şi numele restaurantului. E una oarecare, nu e centrală, e puţin frecventată, iar în acea lună de ianuarie era cumplit de frig. De ce dracu Francesco Gnerre mi-o fi dat întâlnire în taverna aia atât de departe?

Profesor de literatură pensionar, Gnerre şi-a consacrat o parte importantă a cercetărilor sale literaturii gay italiene. De asemenea, a semnat, timp de mai bine de patruzeci de ani, sute de cronici de carte în diferite reviste homosexuale.

-    Mii de gay aşa ca mine şi-au alcătuit biblioteca citind articolele lui Francesco Gnerre în Babilonia şi Pride, îmi explică ziaristul Pasquale Quaranta, care a organizat cina...
 
CUPRINS:
 
Nota autorului şi a editorilor      
Prefaţă    
Prolog   

PARTEA ÎNTÂI Francisc
1.    Domus Sanctae Marthse   
2.    Teoria genului  
3.    Cine sunt eu să judec?  
4.    Buenos Aires   
5.    Sinodul  
6.    Roma Termini    
 
PARTEA A DOUA Paul
7.    Codul Maritain    
8.    Iubirea din prietenie
 
PARTEA A TREIA loan Paul
9.    Colegiul cardinalilor    
10.    Legiunea lui Hristos  
11.    Cercul dezmăţului   
12.    Gărzile elveţiene    
 
.........

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0292 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.