Strigatul copiilor muti - Ilany Kogan

Strigatul copiilor muti - Ilany Kogan
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786064010049
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 272
Format: 14X20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Strigatul copiilor muti - Ilany Kogan

 
O călătorie către durere
 
Acest capitol explorează restaurarea capacităţii de a simţi durerea şi vinovăţia prin descrierea analizei unei femei al cărei copil de patru luni a murit într-un accident de maşină pe care ea l-a provocat prin conducerea imprudentă a automobilului.
 
Analiza a revelat că acest accident a fost rezultatul nevoii pacientei de a repeta şi actualiza fantasmele şi conflictele ei inconştiente legate de sentimentele de supravieţuire—vinovăţie ale părinţilor ei.
 
In transfer, această nevoie şi-a găsit expresia în încercarea pacientei de a distruge analistul printr-o serie de atacuri ale relaţiei terapeutice. Abilitatea analistului de a supravieţui acestor atacuri fără a-i răspunde în acelaşi mod au făcut-o în stare pe pacientă să diferenţieze între şinele său şi obiectele iubite şi să renunţe la ideile ei omnipotente în privinţa propriei sale distructivităţi.
 
Experienţa analitică a facilitat apariţia sentimentelor de doliu şi vinovăţie, de care pacienta se protejase ridicând apărări puternice. Aceasta a dus la reînnoirea vieţii sale psihice şi la 12 reintegrarea sinelui său.

Ilustrarea cazului

Josepha, om de ştiinţă de treizeci şi şapte de ani, căsătorită şi mamă a unei fete de doi ani, a decis să caute ajutor psihanalitic din cauza sentimentelor sale de gol şi de inutilitate a vieţii.

Ea cochetase mult cu ideea analizei, dar nu fusese în stare să-şi adune curajul să se angajeze în ea.
Josepha este protagonista unei poveşti tragice. La vârsta de treizeci şi unu de ani, ea a fost implicată într-un accident de maşină teribil.
 
Copilul ei, o fată de patru luni, era lângă ea pe scaunul din faţă într-un scaun obişnuit de sugar care nu era asigurat cu un harnaşament de siguranţă, când Josepha a trecut brusc de linia albă a autostrăzii şi s-a lovit de o maşină care se apropia din direcţia opusă. Copilul a fost omorât, picioarele şi bazinul Josephei au fost lovite, dinţii ei în mare parte distruşi şi osul mandibulei fracturat.

A zăcut inconştientă zece zile şi s-a trezit în spital unde a fost informată despre moartea fiicei sale. Confruntată cu pierderea copilului său, Josepha şi-a dorit moartea, dar totuşi a supravieţuit. A trecut printr-o serie de operaţii ortopedice şi dentare, pe care le-a experimentat ca foarte traumatizante.

După ce şi-a petrecut ceva timp într-un scaun cu rotile, ea s-a întors la lucru, mergând în cârje. Contrar expectaţiilor medicale, ea şi-a recăpătat abilitatea mersului şi a rămas cu un şchiopătat slab.
 
I s-a refăcut dantura şi oasele mandibulei au fost reparate, deşi îşi deschidea gura cu greutate. La trei ani după accident, Josepha a născut o altă fată...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt-înainte la ediţia în limba română
Mulţumiri
Cuvânt-înainte
Prefaţă
Introducere
I. O călătorie prin Castelul de Gheaţă
II. Moartea într-o îmbrăţişare de iubire
III. Cea de a doua piele
IV. O călătorie către durere
V. De la acting out la cuvinte şi sens
VI. Iubirea şi moştenirea trecutului
VII. în aceeaşi barcă
Epilog
Postfaţă
Note
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Psihologie

Created in 0.0430 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.