Sub presiune. Cum luptam cu epidemia de stres si anxietate din randul fetelor - Lisa Damour

Sub presiune. Cum luptam cu epidemia de stres si anxietate din randul fetelor - Lisa Damour
-10%
Preț: 40,50 RON
45,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786064008251
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 304
Format: 13X20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Sub presiune. Cum luptam cu epidemia de stres si anxietate din randul fetelor - Lisa Damour

 
Fetele intre ele
 
De cele mai multe ori, prieteniile fetelor le fac viaţa mai bună, nu mai rea. Incepând din copilăria timpurie, fiicele noastre se distrează cu prietenele lor când totul este bine şi se aşteaptă la companie şi sprijin din partea lor în situaţiile dificile. în cea mai mare parte a timpului, vieţile sociale ale fiicelor noastre le ajută să reducă stresul şi anxietatea.
 
Acest capitol se va concentra pe restul timpului. La un anumit moment în viaţă, fiica dumneavoastră va avea aproape sigur probleme în interacţiunile ei cu una sau mai multe prietene.
 
Vom începe prin a discuta despre acele tensiuni care apar în mod tradiţional în relaţiile dintre fete. Apoi vom analiza impactul extrem de important al reţelelor sociale şi ce pot face părinţii pentru a se asigura că activitatea online a fiicei lor nu o face să se simtă anxioasă în permanenţă. In cele din urmă, vom discuta despre situaţia dificilă şi nesigură a concurenţei dintre fete.

ANXIETATEA ESTE NOUA TIMIDITATE

Intr-o zi înnorată de aprilie, un cuplu de treizeci şi ceva de ani a venit la cabinetul meu, pentru a vorbi despre fiica lor, care urma să intre în clasa a cincea. Când a făcut programarea la telefon, Toni a explicat că fiica ei, Alina, nu se simţise niciodată în largul ei în situaţiile sociale.
 
Deşi Alina avea două prietene bune in şcoala primară, părinţii îşi făceau deja griji despre cum se va descurca în toamna următoare. în orăşelul nostru, Shaker Heights, toate şcolile primare din vecinătate se unesc în Woodbury School, o clădire mare unde învaţă toţi elevii de-a cincea şi de-a şasea din district. Fiind zece clase de-a cincea, Alina nu putea fi sigură că va fi în aceeaşi clasă cu una dintre prietenele ei apropiate.

La prima noastră întâlnire, Adam şi Toni au stat împreună pe canapea şi mi-au vorbit pe rând despre fetiţa lor în vârstă de nouă ani.

—    Alina a fost genul de bebeluş care se liniştea cu greu, a explicat Toni cu tandreţe. Era agitată şi încordată — ne-am dat seama de asta de-abia după ce frăţiorul ei, care era foarte relaxat, s-a născut doi ani mai târziu.

—    Anxietatea ei socială a început foarte devreme, a adăugat Adam imediat. Când era bebeluş, plângea la apropierea străinilor şi chiar şi la 1-2 ani se ascundea după picioarele mele când membrii familiei mele din alte oraşe veneau în vizită.
 
Spre deosebire de ea, fratele ei pare să nu se poată sătura de prezenţa altor persoane, a adăugat Adam, amuzat. îi place foarte mult să meargă la zile de naştere şi, dacă l-am lăsa, s-ar vedea cu prietenii chiar şi de trei ori într-un weekend.

Toni a continuat:

—    Când încercăm s-o îndemnăm să fie mai deschisă, devine şi mai încordată. Atunci nu mai ştim ce să facem, fiindcă este clar prea tensionată ca să se simtă bine cu cineva...
 
DIN CUPRINS:
 
Capitolul 1    
Cum să cădem la pace cu stresul şi anxietatea   

Stresul sănătos    
Cum ajunge stresul să devină nesănătos   
Cele trei tipuri de stres   
De la stres la anxietate    
Anxietatea sănătoasă    
Mecanica anxietăţii    
Tulburările anxioase şi tratarea acestora  
Gestionarea anxietăţii de zi cu zi    
Stăvilirea mareei de temeri   

Capitolul 2 
Fetele, acasă la ele  

Evitarea alimentează anxietatea   
Cum gestionăm situaţiile de criză   
Cum reacţionăm la exagerări   
Când lucrurile o iau razna   
Când ştirile ne pun nervii pe bigudiuri  
Colectarea de reziduuri emoţionale    
Când părinţii ştiu prea multe
 
...........
........
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0316 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.