Super caini. Povesti adevarate despre curajul canin

Super caini. Povesti adevarate despre curajul canin
-20%
Autor:
Anul publicării: 2018
Pagini: 197
Format: 13x20
Categoria: Diverse
Preț: 19,20 RON
24,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Super caini. Povesti adevarate despre curajul canin - Ben Holt

 
SWANSEA JACK
 
Labradorul negru poreclit „Swansea Jack" a salvat nici mai mult nici mai puţin de 27 de persoane în timpul vieţii sale scurte din anii 1930...
 
Jack locuia cu stăpânul său, William Thomas, în Padley Yard, Ţara Galilor, pe malul de vest al râului Tawe, într-o zonă părăsită după ce industria navală din Swansea s-a mutat pe partea de est a râului.
 
In 1931, la numai un an, labradorul a realizat prima lui salvare eroică atunci când un băiat de 12 ani care se juca pe chei a căzut în apă.
 
Când era mic, Jack se temuse întotdeauna de apele adânci (poate asta explica de ce urmărea cu atâta atenţie oamenii din râu), dar de îndată ce a văzut că băiatul era în pericol, a sărit în apă şi l-a tras într-un loc unde apa era mai puţin adâncă, de unde băiatul a reuşit cu chiu, cu vai să iasă pe mal. Deşi a acţionat rapid, curajul lui Jack nu a fost făcut public.
 
Câteva săptămâni mai târziu, Jack a mai realizat o salvare de succes, scoţându-l din apă pe un înotător care făcea semne disperate.
 
De data aceasta, acţiunile sale au atras un grup de oameni, iar fotografia sa şi o relatare a celor întâmplate au fost tipărite în ziarul local. Jack a primit o zgardă de argint de la consiliul local pentru eforturile sale şi a obţinut celebritatea ca erou local.
 
Până la cinci ani, Jack salvase atâţia oameni, încât apărea în ziarele naţionale. A fost lăudat de multe ori pentru ajutorul dat oamenilor şi a primit două stele de bronz de la Liga Naţională Canină de Apărare, premiul „Cel mai curajos câine al anului”, acordat de ziarele The Star şi Daily Mirror în 1936, şi categoria...
 
 
CUPRINS:
 
Introducere

Capitolul 1: Salvarea altora din apă
Capitolul 2: Protejarea celor dragi de atacurile oamenilor
Capitolul 3: Un nas salvator
Capitolul 4: Ajutarea oamenilor atacaţi de animale
Capitolul 5: Ajutarea altor animale aflate în pericol
Capitolul 6: Ajutarea oamenilor
Capitolul 7: Când loveşte dezastrul
Capitolul 8: Câinii de război
Capitolul 9: Sună alarma
Capitolul 10: Paza străzilor
Capitolul 11: Supravieţuitori!
 
Mulţumiri
Resurse şi informaţii utile
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0709 sec