Taina puterii prezentului - Eckhart Tolle

Taina puterii prezentului - Eckhart Tolle
-10%
Editura:
Anul publicării: 2018
Format: CD
Preț: 31,50 RON
35,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Taina puterii prezentului - Eckhart Tolle

 
"Cine sunt eu?" este o intrebare esentiala. De multe ori, raspunsurile pe care ni le oferim sunt formulate pe baza interpretarilor asupra trecutului ori pornind de la ceea ce cred altii ca suntem sau ar trebui sa fim.
 
Ne identificam altfel cu fictiuni proprii sau cu ale altora. Fictiunea Sinelui e, insa, doar raspunsul iluzoriu la intrebarea privitoare la adevaratul Eu, ne spune Eckhart Tolle...
 
............
 
Renunţarea la timpul psihologic

   Învăţaţi să folosiţi timpul pentru aspectele practice ale vieţii - putem numi acest interval "timp cronologic" -, dar imediat ce aţi rezolvat problemele practice reveniţi la conştiinţa prezentului. în acest fel, nu veţi acumula un "timp psihologic", care este identificarea cu trecutul şi proiecţia compul-sivă în viitor.

   Timpul cronologic nu înseamnă numai a stabili o întâlnire sau a planifica o excursie. El include şi a învăţa din trecut pentru a nu repeta aceleaşi greşeli la nesfârşit; stabilirea obiectivelor şi efortul de a le duce la îndeplinire; predicţiile legate de viitor, prin intermediul tiparelor şi al legilor fizice, matematice ş. a. m. d., învăţate din trecut, şi abordarea unor căi adecvate de acţiune în baza predicţiilor noastre.

   Dar chiar şi aici, în sfera vieţii practice, în care nu ne putem descurca fără să recurgem la trecut sau la viitor, momentul prezent rămâne factorul esenţial: orice lecţie din trecut devine relevantă şi se aplică acum. Orice planificare şi orice efort de a atinge un anumit scop au loc acum.

   În cazul unei persoane ce a atins iluminarea, concentrarea atenţiei se identifică întotdeauna cu Clipa' de acum, deşi ea are încă o conştiinţă periferică a timpului, Cu alte cuvinte, ea continuă să folosească timpul cronologic, dar este eliberată de timpul psihologic.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0544 sec