Tâlcuire la Epistolele către Filipeni și către Coloseni - Sfântul Ioan Gură de Aur

Tâlcuire la Epistolele către Filipeni și către Coloseni - Sfântul Ioan Gură de Aur
Preț: 51,45 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-666-800-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 378
Format: 15x23
Categoria: Crestinism

DESCRIERE

Tâlcuire la Epistolele către Filipeni și către Coloseni - Sfântul Ioan Gură de Aur

 
Pricina epistolei
 
1. Filipenii sunt din cetatea Macedoniei, a Filipilor, așa numindu-se ea de la ziditorul cetății Coloniei, precum zice Luca. Aici s-a întors [la credință] acea vânzătoare de porfiră, o femeie evlavioasă foarte și luătoare-aminte.
 
Aici mai marele sinagogii a crezut. Aici Pavel și Sila au fost bătuți. Aici mai marii oștii i-au rugat pe ei să iasă temându-se de dânșii, iar propovăduirea strălucit început a avut.
 
Mărturisește încă pentru dânșii și el multe și mari, cunună a sa numindu-i și că multe au pătimit ei, zicând: „Că vouă s-a dăruit, zice, de la Dumnezeu nu numai a crede întru Dânsul, ci și a pătimi pentru Dânsul” (1, 29).
 
Iar când scria către dânșii, s-a întâmplat ca el să fie legat. Pentru aceasta zice: „Ca legăturile mele arătate să se facă întru Hristos, în tot pretoriul” (1, 13), pretoriu, curțile împărătești ale lui Nero numindu-le. Dar el s-a legat și a fost lăsat [apoi liber].
 
Iar aceasta către Timotei o a arătat, zicând: „La dezvinovățirea mea cea dintâi nimeni a fost împreună cu mine, ci toți m-au părăsit! Să nu li se socotească lor! Dar Domnul a stătut lângă mine și m-a întărit” (II Timotei 4, 16-17).
 
Deci legăturile întru care era le arată că au fost mai înainte de dezvinovățire. Iar cum că Timotei atunci nu era de față, e arătat de aici: „Că întru cea dintâi a mea dezvinovățire, zice, nimeni a fost împreună cu mine”...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0376 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.