Teste-Grila de Gramatica pentru admiterea in scolile de agenti de politie si de subofiteri de jandarmi si in facultatile de drept, limba Romana (2015)

Teste-Grila de Gramatica pentru admiterea in scolile de agenti de politie si de subofiteri de jandarmi si in facultatile de drept, limba Romana (2015)
Preț: 38,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 211
Format: 13x20
Categoria: Auxiliare

DESCRIERE

Teste-Grila de Gramatica pentru admiterea in scolile de agenti de politie si de subofiteri de jandarmi si in facultatile de drept, limba Romana (2015) - Maria Ticleanu 1. Indică seria completă de cuvinte care pot intra atât în relaţie de sinonimie cât şi de antonimie: a. cifră, cita, coliniar, coregent, rădăcină; b. carieră, mieriu, rădăcină, liră; c. acuitate, sagacitate, clarviziune, subtilitate; d. inteligent, dubiu, prestare, expres/tranşant. 2. Verbele personale cu valoare impersonală pot fi folosite: a. cu un subiect sau cu o propoziţie subiectivă; b. cu un complement direct exprimat prin substantiv sau cu o propoziţie corespunzătoare acestuia; c. numai cu un complement indirect exprimat prin pronume personal, excluzând subiectul sau subiectiva. 3. Indică varianta numai cu forme verbale corecte: a. (el, ei)preced, să precede, voi precede, voi acceda, să acceadă, el accede; b. (el, ei)precedă, (ei)sa preceadă, voi preceda, voi accede, să acceadă, (eu, ei)acced; c. (el, ei)preced, (ei)să precede, voi preceda, să accede, (el)accede. 4. Apar greşeli de ortografie în enunţul; a. Vino odată la mine. b. Odată fapta săvârşită e săvârşită. c. Vine odată la două zile. O să-ţi povestesc eu o dată totul. d. O dată în viaţă a fost bine şi pentru el. e. O dată a fost obiectiv. Spune încă o dată. Nu o dată l-am văzut. 5. Sinonimele adjectivelor conceptual şi prolix sunt: a. abstract, noţional; diluat, deznodat, dezlânat; b. convingător, orientativ; prolific, prodigios; c. schiţat, conturat; comprimat, redus; d. concret, sesizabil; concis, laconic. ………………. CUPRINS: Testul 1 Testul 2 Testul 3 Testul 4 Testul 5 Testul 6 Testul 7 Testul 8 Testul 9 Testul 10 Testul 11 Testul 12 Addenda Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0417 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.