Teste grilă. Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Procedură penală (Ediția a V-a)

Teste grilă. Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Procedură penală (Ediția a V-a)
Preț: 169,00 RON
Disponibilitate: stoc lichidat
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 750
Format: 17x24
Categoria: Teste grila

DESCRIERE

Teste grilă. Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal, Procedură penală (Ediția a V-a) - Viorel Mihai Ciobanu, Mihaela Tabarca, Mihail Udroiu, Rodica Constantinovici

 
din carte:
 
Răspunsul de la lit. c) este corect - art. 955 alin. (2) ultima teză C. proc. civ. Răspunsurile de la lit. a) şi b) sunt incorecte - a se vedea art. 955 alin. (2) ultima teză şi art. 952 C. proc. civ., care stabileşte că măsura sechestrului constă în indisponibilizarea bunurilor mobile şi/sau imobile ale debitorului.
552. b
Răspunsul de la lit. b) este corect, în temeiul art. 957 alin. (2) C. proc. civ., iar răspunsul de la lit. c) este greşit, sancţiunea în acest caz fiind desfiinţarea de drept a sechestrului (art. 956 C. proc. civ.). Răspunsul de la lit. a) este incorect, doar instanţa putând dispune ridicarea sechestrului [art. 957 alin. (1) C. proc. civ.].
553.    a
Răspunsul de la lit. a) este corect — art. 953 alin. (2) C. proc. civ. Răspunsul de la lit. b) este incorect, deoarece creditorul trebuie să dovedească faptul că a introdus o cerere de chemare în judecată, potrivit art. 953 alin. (2) C. proc. civ. Răspunsul de la lit. c) este incorect, deoarece art. 953 alin. (2) C. proc. civ. obligă la o cauţiune egală cu jumătate din valoarea reclamată în cazul în care creanţa nu este constatată în scris.
554.    b, c
Răspunsurile de la lit. b) şi c) sunt corecte, sechestrul asigurător constând în indisponibilizarea bunurilor debitorului, indiferent că acestea se află în posesia debitorului sau a unui terţ, fie el şi administrator-sechestru. Răspunsul de la lit. a) este eronat, bunurile ce fac obiectul unui litigiu făcând obiectul sechestrului judiciar.
555.    b
Răspunsul de la lit. b) este corect — art. 956 C. proc. civ. Această variantă corectă le exclude pe celelalte două, care sunt greşite.
556.    a
Răspunsul de la lit. a) este corect, faţă de dispoziţiile art. 955 alin. (2) ultima teză C. proc. civ., ce exclude răspunsurile de la lit. b) şi c).
557.    b, c
Răspunsurile de la lit. b) şi c) sunt corecte - art. 957 alin. (2) C. proc. civ. Răspunsul de la lit. a) nu este corect -art. 957 alin. (1) coroborat cu alin. (2) C. proc. civ. Potrivit alin. (1), încheierea este supusă apelului.
558.    b
Răspunsul de la lit. b) este corect - art. 976 alin. (2) teza a doua C. proc. civ. Răspunsul de la lit. a) este incorect - art. 976 alin. (2) teza a doua C. proc. civ.(orice măsură, numai cu aprobarea instanţei). Răspunsul de la lit. c) este incorect - art. 976 alin. (2) C. proc. civ. - poate face acte de administrare şi conservare, fără aprobarea instanţei.
559.    a
Răspunsul de la lit. a) este cel corect - art. 970 C. proc. civ. Per a contrario, răspunsul de la lit. c) este greşit, iar răspunsul de la lit. b) este, de asemenea, eronat - art. 971 alin. (2) C. proc. civ.
560.    b
Răspunsul de la lit. b) este corect - art. 957 alin. (1) teza a doua C. proc. civ. Răspunsul de la lit. a) este greşit, art. 957 alin. (1) C. proc. civ. referindu-se la o „garanţie” îndestulătoare. Răspunsul de la lit. c) este greşit, deoarece, în toate cazurile, pentru înfiinţarea popririi asigurătorii, trebuie să existe un proces (art. 953 C. proc. civ.).
 
... lucrarea „Teste Grilă” a ajuns la a V-a ediție, reunind peste 3500 de grile și devenind instrumentul preferat de lucru pentru  mulți dintre studenții și absolvenții facultăților de drept din țară. Acest rezultat se datorează, pe de o parte, (i) succesului obținut la examene, iar, pe de altă parte, (ii) caracterului adecvat de dificultate a grilelor, structurate pe tematica de examen, pe care autorii și coordonatorii l-au conceput deliberat pentru a spori gradul de eficiență a exercițiului.
 
Această ultimă ediție, pe lângă actualizarea grilelor prin raportare la ultimele modificări legislative, aduce și un capitol recapitulativ mai dezvoltat pentru fiecare disciplină, care este menit să asigure acuratețe propriei autoevaluări...
 
 
CUPRINS:
 
TITLUL I. DREPT CIVIL  
Capitolul I. Partea generală    3
Capitolul II. Despre persoane    14
Capitolul III. Drepturile reale principale    17
Capitolul IV. Teoria generală a obligaţiilor    30
Capitolul V. Contractele speciale    44
Capitolul VI. Succesiunile (moştenirea)    61
Capitolul VII. Despre familie    68
Capitolul VIII. Grile recapitulative    73
Răspunsuri si explicaţii    82

TITLUL II. DREPT PROCESUAL CIVIL   
Capitolul I. Principiile fundamentale ale procesului civil    159
Capitolul II. Aplicarea în timp a legii procesual-civile    162
Capitolul III. Acţiunea civilă    164
Capitolul IV. Participanţii la procesul civil    165
Capitolul V. Competenţa    169
Capitolul VI. Dispoziţii generale de procedură    173
Capitolul VII. Judecata în primă instanţă    177
Capitolul VIII. Căile de atac    201
Capitolul IX. Executarea silită    206
Capitolul X. Procedurile speciale    210
Capitolul XI. Grile recapitulative    219
Răspunsuri si explicaţii    237

TITLUL III. DREPT PENAL    
Capitolul I. Partea generală    327
Capitolul II. Partea specială    372
Capitolul III. Grile recapitulative    399
Răspunsuri si explicaţii    407

TITLUL IV. PROCEDURĂ PENALĂ    
Capitolul I. Partea generală    505
Capitolul II. Partea specială    542
Capitolul III. Grile recapitulative    573

Răspunsuri si explicaţii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0302 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.