The cyber effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online

The cyber effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online
Preț: 49,90 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-38-0316-1
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 400
Format: 17x24
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

The cyber effect. Psihologia comportamentului uman în mediul online - Mary Aiken

 
... nu cu mult timp în urmă mă aflam într-un tren, în drum de la Dublin la Galway. O mamă şi un copil au venit şi s-au aşezat în dreptul meu, dar peste culoar. Aveam ceva de citit, dar pe măsură ce ne îndreptam spre vest, către Oceanul Atlantic, zona rurală a Irlandei s-a dovedit a fi atât de frumoasă, încât am luat o pauză şi m-am bucurat de spectacolul naturii.
 
Să mă uit la formaţiunile de nori în continuă schimbare care trec pe deasupra dramaticului peisaj irlandez mă relaxează întotdeauna.

Drumurile şi domeniile din Galway sunt înconjurate de ziduri de piatră impresionante. Terenul e pietros, iar de-a lungul secolelor, de fiecare dată când s-a eliberat un domeniu pentru a fi cultivat, au fost dislocate mai multe pietre cu care au fost construite mai multe ziduri şi căsuţe.
 
Privind pe fereastra trenului, m-am gândit la munca depusă pentru construirea acestor ziduri - de la mutarea fiecărei pietre şi până la măiestria constructorilor, unii dintre ei muncind şi la vechile turnuri, biserici şi catedrale din Irlanda.

Cioplitorii în piatră lucrau cu plăcere la catedrale, deoarece pietrele lor susţineau turlele. Se ridicau astfel spre cer, spre paradis. Aşadar, construind catedralele, pietrarii credeau că se apropie de ceva mai bun. Desigur, fiecare generaţie trebuie să aspire către ceva superior - să înalţe structuri, să lase în urmă o moştenire valoroasă.
 
Pe măsură ce trenul îşi vedea domol de drum, am început să meditez asupra lucrărilor civilizaţiei noastre actuale. Ce domenii defrişăm şi ce construim? Unde sunt turlele catedralei noastre?

Peste culoar, mama s-a instalat comod şi a început să-şi hrănească copilul. Într-o minunată demonstraţie de dexteritate, îşi ţinea sticla într-o mână şi un telefon mobil în cealaltă...
 
CUPRINS:
 
Când oamenii şi tehnologia intră în conflict
Standardizarea unui fetiş
Conceput pentru a crea dependenţă
Copiii internetului
Frankenstein şi fetiţa
Adolescenţi, maimuţe şi oglinzi
Relaţii romantice pe internet
Ipohondria cibernetică şi preocuparea faţă de starea de sănătate
Ce se ascunde în adâncuri: reţeaua profundă
Frontiera cibernetică

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0298 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.