Toba de tinichea - Gunter Grass

Toba de tinichea - Gunter Grass
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 600
Format: 13x20
Preț: 44,00 RON
55,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Toba de tinichea - Gunter Grass

 
... pe urmă, din nou peştişori de aur şi lebede, care aveau o înţelegere cu un fotograf. în timp ce eram fotografiaţi, Matzerath mă lăsă să-l călăresc pe umeri. îmi proptisem toba pe cărarea lui din creştetul capului, ceea ce stîrnea rîsul celorlalţi, chiar şi mai tîrziu, cînd fotografia era deja lipită în album. Rămas-bun de la peştişorii de aur, de la lebede, de la Peştera şoaptelor.
 
Nu numai în parcul castelului era duminică, chiar şi în faţa grilajului şi în tramvaiul spre Glettkau şi la Hotelul Băilor, unde am luat masa de prînz, în timp ce Marea Baltică ne invita neobosit să ne scăldăm în ea, de parcă nu ar fi avut nimic mai bun de făcut; peste tot era duminică. De îndată ce promenada ştrandului ne dirijase paşii spre Sopot, ne ieşi duminica în cale şi Matzerath trebui să plătească taxa de cură pentru toată lumea.
 
Ne-am scăldat în baia de sud pentru că se pare că acolo era mai puţină lume decît în cea de nord. Domnii se dezbrăcară în cabinele pentru domni, mama mă duse într-o cabină a băii pentru doamne şi-mi ceru să mă duc gol în baia pentru familişti, în timp ce ea, care se împlinise şi începuse deja să se reverse, îşi înghesui carnea într-un costum de baie galben-pai.
 
Ca să nu-mi fac apariţia prea dezbrăcat în baia pentru familişti, mi-am ţinut toba în faţa sexului şi mai tîrziu m-am întins pe nisip cu burta în jos, nu voiam nici să intru în apa îmbietoare a Balticii, preferind să-mi păzesc ruşinea, să fac politica struţului.
 
Matzerath, dar şi Jan Bronski, arătau, cu burţile lor care începuseră să pună osînză pe ele, atît de ridicoli şi aproape demni de compătimit, încît m-am bucurat cînd, tîrziu după-amiază, se duseseră în cabinele lor, unde fiecare şi-a uns pielea arsă de soare cu cremă şi a intrat, aşa mînjit tot cu Nivea, în hainele civile de duminică.
 
Cafea şi prăjituri la Steaua Mării. Mama avea chef să mănînce o a treia bucată din tortul cu cinci etaje. Matzerath era contra, Jan, şi pentru, şi contra. Mama comandă, îi dădu lui Matzerath o îmbucătură, îl hrăni bine pe Jan, îi mulţumi pe cei doi bărbaţi ai ei, înainte de a-şi îndesa în stomac, linguriţă după linguriţă, boţul acela îngrozitor de dulce.
 
O, sfîntă cremă de unt, tu, după-amiază de duminică senină spre înnourată, pudrată cu zahăr pudră! Aristocraţi polonezi şedeau în spatele ochelarilor de soare şi al limonadelor concentrate, de care nu se atingeau....
 
 
DIN CUPRINS:
 
Cartea întîi
 
Fusta largă 
Sub plută 
Fluturele şi becul 
Albumul de fotografii
Cioburi, cioburi şi ulcele
Orarul
Rasputin şi alfabetul 
Cîntecul cu efect la distanţă din turnul cu etaje 
Tribuna
Vitrina 
Nici o minune 
Postul de Vinerea Mare 
Ingustarea de la vîrful picioarelor 
Spinarea lui Herbert Truczinski 
Niobe 
Credinţă, speranţă, dragoste 
 
Cartea a doua
 
Fiare vechi 
Poşta poloneză 
Casa din cărţi de joc 
El se odihneşte la Şaspe 
Maria 
Praful efervescent 
Comunicate speciale 
A-ţi aduce neputinţa la doamna Greff
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

34,36 RON
42,95 RON (-20%)
26,36 RON
32,95 RON (-20%)
27,96 RON
34,95 RON (-20%)
29,56 RON
36,95 RON (-20%)
31,96 RON
39,95 RON (-20%)
47,96 RON
59,95 RON (-20%)
17,56 RON
21,95 RON (-20%)
31,16 RON
38,95 RON (-20%)
35,96 RON
44,95 RON (-20%)
47,96 RON
59,95 RON (-20%)
Created in 0.0526 sec