Toti suntem ciudati

Toti suntem ciudati
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Anul publicării: 2017
Pagini: 120
Format: 13x20
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Toti suntem ciudati - Seth Godin

 
MASA, NORMALUL, CIUDATUL ŞI BOGATUL

Aceasta este o carte despre patru cuvinte şi despre felul în care revoluţia pe care o trăim cere să ne schimbăm înţelegerea sensului acestor termeni.
 
MASA este ceea ce ne-a permis să devenim eficienţi. Ne-a definit producţia de masă, marketingul de masă şi deferenţa în masă faţă de regulile societăţii. „Masa" este termenul prin care denumim majoritatea nediferenţiată, la care se poate ajunge cu uşurinţă şi care încearcă să se conformeze şi să supravieţuiască.
 
NORMALUL este termenul cu care-i denumim pe oamenii medii. Normalul descrie şi cataloghează caracteristicile definitorii ale maselor. Normalul este localizat - este ciudat să fii vegetarian în Kansas, dar este ceva perfect normal în Mumbai. Normalul de aici nu este normal dincolo. Găsirea şi amplificarea normalului este esenţială pentru toţi cei care se ocupă de mase. De-a lungul timpului, specialiştii în marketing au făcut ca un anumit standard moral şi cultural să fie normal, nu doar din punct de vedere statistic.
 
CIUDATUL este termenul pe care îl folosim ca să-i desemnăm pe oamenii care nu sunt normali. Este posibil ca aspectul sau înfăţişarea voastră fizică să fie neobişnuite prin naştere, dar, ca şi mine, în mare parte, sunteţi probabil ciudaţi pentru că aşa aţi ales să fiţi. Deosebirile înnăscute nu au fost opţiunea voastră conştientă şi nu mă voi opri asupra lor aici. Pe de altă parte, ciudaţii se opun făţiş culturii de masă şi caracteristicilor normalului. Pe mine mă interesează aceste persoane, ciudaţii care au hotărât să evite conformismul de masă, cel puţin în unele aspecte ale vieţii lor.
 
BOGATUL este termenul atribuit de mine individului care-şi poate permite să aleagă, care dispune de suficiente resurse pentru a face şi altceva în afară dea supravieţui. Ca să fii bogat nu ai nevoie de un avion privat, însă ai nevoie de destul timp, de hrană, sănătate şi acces ca să interacţionezi cu piaţa pentru bunuri şi idei...
 
 
DIN CUPRINS:
 
INTRODUC ERE: ELEFÂNŢICA GRAVIDĂ   
Masa, normalul, ciudatul şi bogatul   
Confruntarea vremurilor noastre   
 
I CAPITALISM, INDUSTRIE ŞI PUTEREA MASEI ŞI INEVITABILUL EI DECLIN   
Piaţa de masă redefineşte normalul 
Sfârşitul masei   
Ciudatul nu este doar noul normal, ci este, de fapt, un lucru bun   
Bine aţi venit în Normal  
Bun sosit în Ciudat 
Şi înapoi la normal   
„El nu poate fi un bărbat adevărat, fiindcă nu fumează aceleaşi ţigări ca mine"    
Ce înseamnă „normal"?    
Ce înseamnă „ciudat"?    
Moartea mass-media, chiar sub ochii noştri    
 
II. CELE PATRU FORŢE PENTRU CIUDAŢI   
Forţa unu: Creaţia este amplificată

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0330 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.