Tratamente naturiste cu tincturi din arbori si arbusti (Constantin Parvu)

Tratamente naturiste cu tincturi din arbori si arbusti (Constantin Parvu)
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 520
Format: 17x24
Preț: 70,35 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Tratamente naturiste cu tincturi din arbori si arbusti (Constantin Parvu)

 
... cunostintele din aceasta carte sprijina bolnavul in a-si pregati tratamentul indicand specia de planta, recoltarea tesuturilor si folosirea lor proaspete, pentru extragerea principiilor active, precum si modul cum se practica tratamentul.

Continutul acestei carti este continuarea tratamentului cu plante ierboase prezentate in volumul Leacuri pentru sanatate, 7227 retete cu plante pentru sanatate...
 
Fragmente:
 
HERPES ZOSTER OFTALMIC (OCULAR)
 
Ruperea unor vase din retină şi scurgeri de sânge în interiorul globului ocular. Hemoragia oculară expulsivă este gravă şi constă în expulsia membranelor interne.
 
REŢETĂ 1: PORUMBAR (Prunus spinosă) (Fig. 53) - macerat hidro-alcoolic din muguri proaspeţi aflaţi în faza de deschidere + JUGASTRU (Acer campestre) (Fig. 32) - muguri proaspeţi aflaţi în faza de deschidere. Mugurii se triturează separat şi se introduc în câte o sticlă, peste care se toarnă alcool de 50" cât să-i acopere. Se lasă la întuneric 5 zile. Se adaugă un amestec de apă şi alcool în raport de 1: 1. Se lasă la macerat 21 de zile. Se strecoară. Soluţiile obţinute se amestecă. Se iau 30-50 de picături de 1-3 ori pe zi, mVi pahar cu apă, cu 10 minute înainte de mesele principale.
 
HIALINOZĂ ARTERIALĂ ŞI ARTERIOLARĂ
 
Proces patologic de degenerescenţă hialină a pereţilor arterelor şi arterialelor în cazul aterosclerozei sau a altor boli, atrofiind structura şi funcţionalitatea acestora.
 
REŢETĂ: MERIŞOR DE MUNTE (Vaccinius vitis idaea) (Fig. 41): macerat hidro-alcoolic din mlădiţe proaspete. Acestea se taie mărunt, şi se introduc într-o sticlă, peste care se toarnă alcool de 50° cât să le acopere. Se lasă la întuneric 5 zile. Se adaugă un amestec de apă şi alcool în raport de 1: 1. Se lasă la macerat 21 de zile. Se strecoară. Se iau 40-50 de picături de 1-2 ori pe zi, îri Vi pahar cu apă, cu 10 minute înainte de masă. Acţionează favorabil în arterioscleroză hialină de tip senil, în care trombul este hialinizat, cu degerarea peretelui celular.
 
HIALINOZĂ CONJUNCTIVALĂ
 
Proces patologic de degenerescenţă hialină a ţesutului conjunctival al glomerulilor renali în cazul hipertensiunii arteriale, al diabetului sau ca urmare a unor forme de glomerulonefrită.
 
REŢETĂ 1: MER1ŞOR DE MUNTE (Vaccinius vitis-idaea) (Fig. 41): macerat hidro-alcoolic din mlădiţe proaspete + FRASIN (Frasinus excelsior) (Fig. 25) - muguri proaspeţi aflaţi în faza de deschidere + ROSMARIN (Rosmarinus officinalis) (Fig. 54): mlădiţe proaspete + STEJAR (Quercus rabur) (Fig. 63) sau GORUN (Quercus petraea) (Fig. 28) - muguri proaspeţi aflaţi în faza de deschidere. Mlădiţele de merişor şi cele de rozmarin se taie separat flecare mărunt şi se introduc tot separat în câte o sticlă; mugurii se triturează separat, cei de frasin se introduc într-o sticlă, iar cei de stejar sau gorun într-o altă sticlă. Se toarnă alcool atât cât să acopere cu 1 cm stratul biologic pentru macerat. Se lasă la întuneric 5 zile. Se adaugă un amestec de apă şi alcool în raport de 1: 1. Se lasă la macerat 21 de zile. Se strecoară. Soluţiile obţinute se amestecă. Se iau 50-70 picături o dată pe zi, în 1/2 pahar cu apă. Tratamentul reprezintă un bun remediu împotriva îmbătrânirii premature.
 
HIALINOZĂ POST-INFLAMATORIE
 
Proces patologic ce se poate manifesta prin degenerescenţă hialină a vaselor sau la nivelul limfoganglionare care provoacă scăderea rezistenţei vaselor de sânge putând da hemoragii.
 
REŢETĂ: MERIŞOR DE MUNTE (Vaccinius vitis idaea) (Fig. 41): macerat hidro-alcoolic din mlădiţe proaspete. Acestea se taie mărunt, şi se introduc într-o sticlă, peste care se toarnă alcool de 50’ cât să le acopere. Se lasă la întuneric 5 zile. Se adaugă un amestec de apă şi alcool în raport de 1: 1. Se lasă la macerat 21 de zile. Se strecoară. Soluţia obţinută se foloseşte la tratament. Se iau 40-50 de picături de 1-2 ori pe zi, în Vi pahar cu apă, cu 10 minute înainte de a mânca.
 
HIALINOZĂ OVARINĂ POST- MENOPAUZĂ
 
Proces patologic de degenerescenţă hialină a ţesutului conjunctiv ovarian după intrarea la menopauză...
 
 
Vezi si alte carti din domeniul: Remedii - Terapii complementare

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0776 sec