Trei ani în Turcia. Jurnalul unei misiuni medicale la evrei - John Mason

Trei ani în Turcia. Jurnalul unei misiuni medicale la evrei - John Mason
-20%
Preț: 40,00 RON
50,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-46-7883-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 424
Format: 13x20

DESCRIERE

Trei ani în Turcia. Jurnalul unei misiuni medicale la evrei - John Mason

 
... epidemia de cholera morbus, după ce a izbucnit anul acesta printre pelerinii la Mecca, a înaintat spre Bagdad şi Basra.
 
Doi medici au fost detaşaţi în aceste oraşe ca să studieze boala la faţa locului, să adune toate observaţiile făcute de la apariţia acestei epidemii în paşalâcul Bagdadului şi să trimită mai multe rapoarte pe acest subiect Excelenţei Sale Hekim-başa. Doctorii Druz şi Euner efendi s-au achitat onorabil de această importantă misiune, remarcându-se prin zel şi devotament.

In urma raportului adresat Excelenţei Sale medi-cul-şef al imperiului, privind ravagiile produse în Rumelia de o boală care s-a răspândit la vite şi deja a dus la pieirea a 200. 000 de capete, în provincia afectată de această molimă au fost trimise instrucţiuni detaliate cu privire la medicaţia cea mai potrivită pentru a se stopa extinderea bolii.
 
Un chirurg veterinar experimentat a fost trimis imediat acolo şi, în scurtă vreme, s-a reuşit oprirea evoluţiei epidemiei, care se dovedise deja fatală.

Spitalele militare din capitală beneficiază, cu mici excepţii, de ajutorul studenţilor acestui colegiu, iar mortalitatea este cea mai mică din ultimii ani.
 
Aceste rezultate fericite au făcut-o pe Maiestatea Sa imperială, sultana Validi, să dorească să viziteze primul spital civil, pe care l-a construit şi dotat cu atâta grandoare la Yeni Baci şi în care lucrează studenţi ai stabilimentului nostru.
 
Trei medici au fost mutaţi acolo cu ocazia solemnei inaugurări a acestui spital, care a avut loc pe 16 martie, în prezenţa Maiestăţii Voastre şi a Augustei Voastre mame...
 
CUPRINS:
 
O MISIUNE MEDICALĂ LA EVREI
Medici practicanţi şi principii religioase - Dr. Vanderkemp şi cafrii - Accesul medicilor - Influenţa medicilor în misiuni    

PLECAREA DIN DUMFRIES, DRUMUL SPRE GIBRALTAR
Tovarăşii de călătorie - Paşaportul şi diploma - Disputa evreiască - Călătoria - Stânca Gibraltarului  
 
DE LA GIBRALTAR LA GALAŢI
Epava lui Pavel - Portul Valletta - Şeful carantinei - Cerşetorii din Malta - Grupuri pestriţe - Palatul guvernului -Clima şi peisajul  

DE LA GALAŢI LA IAŞI 
Dardanele - Cornul de Aur - Costume naţionale - Institutul armenesc din Bebek - Stambul - Rabinul Iţhak Bassan 
 
...........  

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0353 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.