Trepte spre Cer - Zecharia Sitchin

Trepte spre Cer - Zecharia Sitchin
-10%
Preț: 69,30 RON
77,00 RON (-10%)
Promoția expiră la 30.04.2024
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 496
Format: 14x20
Categoria: Dezvaluiri

DESCRIERE

Trepte spre Cer - Zecharia Sitchin

 
Din carte:
 
... dar dacă Viaţa de Apoi era posibilă, ea nu era uşor de atins. Regele decedat trebuia să parcurgă un drum lung şi provocator şi să fie supus unor pregătiri ceremoniale elaborate, înainte de a se putea îmbarca în călătorie.

Dezificarea Faraonului începea prin curăţarea lui şi in cludea îmbälsämarea (mumificarea), astfel încât regele mort så semene cu Osiris, înfăşurat ca o mumie. Faraonul îmbälsämat era apoi dus într-o procesiune funerară, într-o structură ce avea drept capac o piramidă, în fața căreia se afla un stålp oval.

În acest templu funerar, ritualuri preoţeşti se desfăşurau, cu scopul de a obține pentru Faraon acceptul la sfârşitul călătoriei. Ceremoniile, numite în textele funera- re egiptene Deschiderea gurii", erau supravegheate de un preot Shem - întotdeauna purtând o piele de leopard.
 
Oamenii de ştiinţă cred că ritualul reprezenta literalmente ceea ce implică numele său: preotul, folosind o unealtă îndoită din cupru sau fier, deschidea gura mumiei sau a unei statui, reprezentând regele decedat. Dar este clar că ceremonia era în primul rând simbolică, menită să deschidă pentru cei decedaţi gura" sau Intrarea în Cer.

Până la acel moment, mumia era înfășurată strâns în multe straturi de material și chiar masca funerară de aur a regelui era acoperită. Astfel, atingerea gurii sale (sau a statuii regelui) nu putea fi decât simbolică.
 
Într-adevăr, preotul nu intona pentru cel decedat, ci pentru ca zeii să-i deschidă gura", astfel încât Faraonul să poată urca spre viaţa veşnică. Se făceau cereri speciale la „Ochiul" lui Horus, pierdut de el în lupta cu Seth, pentru a provoca deschiderea gurii", astfel încât să se deschidă o cale pentru rege printre cei strălucitori, ca el să poată să se stabilească printre ei.

Mormântul pământesc (prin urmare, doar temporar) al Faraonului - conform textelor şi descoperirilor arheologi- ce avea o uşă falsă pe latura sa estică, adică zidăria a fost construită acolo în aşa fel încât arăta ca o uşă, dar, de fapt, era un zid solid.
 
Purificat, înfăşurat strâns, cu gura deschisă", Faraonul era apoi imaginat ca ridicându-se, scuturându-se de praful Pământului şi ieşind prin uşa falsă. Conform unui text de pe piramidă, care făcea referire...
 
CUPRINS:
 
I. În căutarea paradisului
II. Strămoşii nemuritori
III. Călătoria faraonului în viața de apoi
IV. Scara spre cer
V. Zeii care au venit pe planeta pământ
VI. În zilele dinaintea potopului
VII. Ghilgames: regele care a refuzat să moară
VIII. Călăreţii norilor
IX. Locul de aterizare
X. Tilmun: ţara rachetelor
XI. Muntele bizar
XII. Piramidele zeilor şi ale regilor
XIII. Contrafacerea numelui faraonului
XIV. Privirea sfinxului

Surse
Despre autor

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0378 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.