Un roman intr-o gara mica

Un roman intr-o gara mica
Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240
Format: 13x20

DESCRIERE

Un roman intr-o gara mica - Kocsis Francisko

 
... un pilot zboară opt sute de kilometri, pe timp de noapte, riscîndu-şi viaţa, pentru a-l „răpi“ pe fratele său din România ajunsă în mîinile comuniştilor.
 
Mama lor, fostă baroneasă, imobilizată în scaunul cu rotile în urma unui accident, rămîne să-şi sfîrşească zilele în singurătate după plecarea celor doi fii ai săi după ce averea îi este confiscată...
 
Fragmente:
 
... cele trei zile au trecut neaşteptat de greu. Ştefan Carabeş era hotărât să afle cine se ascunde în spatele misterioaselor bilete, să-l privească în faţă, să se convingă că nu-i vorba de un descreierat oarecare, ci de personajul pe care începea să-l schiţeze gândul său foarte preocupat de identitatea celui ce s-a intruzionat în existenţa lui.

A treia zi, în amurg, s-a dus pe strada Salcâmilor şi a început să urce panta lină, căutând cu ochii scorbura din al şaptelea copac.
 
Slujitorii municipalităţii taie aproape în fiecare an ramurile copacilor, obligându-i să-şi reia creşterea aproape din acelaşi loc, să dea lăstari noi, de aceea ei cresc chinuit, se chircesc de o durere pe care noi n-o putem înţelege, n-o putem resimţi, pentru că nu se poate transforma într-un ţipăt.
 
In locul unui ciot ceva mai gros, putrezit, a început să se caşte o scorbură, probabil că şi vreo ciocănitoare a dat un cioc de ajutor, un loc în care nimănui nu i-ar trece prin cap că s-ar putea ascunde ceva.
 
Iată deci ascunzătoarea despre care vorbeşte biletul. Dar el trecu mai departe de parcă n-ar fi fost decât un simplu trecător. Nu i-a trecut nici o clipă prin minte că ar putea fi „ales“, deci cunoscut de autorul biletelor.
 
Privea atent în toate direcţiile, cerceta ferestrele, dar nimic şi nimeni nu-i trezeau suspiciuni. Aproape de capătul străzii era o cofetărie. Ştefan Carabeş s-a aşezat pe terasa cochetă şi a cerut o cafea.
 
Fuma şi spiona strada încă destul de umblată. îi cerceta discret şi pe consumatori, oameni obişnuiţi, unii cu copii, câţiva tineri ceva mai gălăgioşi care voiau cu orice chip să atragă atenţia, două doamne în vârstă ce vorbeau despre o absentă care le displăcea.
 
Şi el, Ştefan Carabeş, care ceruse a doua cafea şi fuma a treia ţigară, adus aici de o curiozitate malignă. Dintre toţi trecătorii, nici măcar unul nu s-a uitat la al şaptelea copac de pe partea numerelor cu soţ...
 
CUPRINS:
 
I. Secvenţe rurale
Plimbare nocturnă cu şareta pe câmp  
Fuga spectaculoasă a baronului în America  
Pârâciosul Palisie şi întâmplarea cu nălucirea  
Hameg, soldatul armatei imperiale    
Dulăul alb    
Gheorghe    
Hai acasă    
Moşneagul, baba şi măgarul    
Ca un punct   

II. Secvenţe urbane
Copilul şi vrăbiile    
Ce se vede de la un colţ de stradă    
Toată lumea îi zicea Lina   
Drumul spre celebritate  
Un roman într-o gară mică   
Copiii lui Pridanis   
Vizitatorul    
Strada Salcâmilor, al şaptelea copac de pe partea numerelor cu soţ
Autorul a rămas fără chibrituri   
Insemnări cu pensulă nesigură de învăţăcel   
Matei, omul cu chip de biserică  
Personajul    
Pregătiri de călătorie  
Râsul    
Umbra lui Cartesius  
Plimbări cu Freud

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0344 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.