Unde se odihnesc vulturii - Gabriel Chifu

Unde se odihnesc vulturii - Gabriel Chifu
Preț: 29,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789732333426
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 312
Format: 14x20

DESCRIERE

Unde se odihnesc vulturii - Gabriel Chifu

 
... Cristian Mireanu ajunge pe peron în ultimele clipe, când trenul tocmai intră în gară.

Miriam îl zăreşte:

—    Vai, dragă (Nu-mi spune nici Cris, nici iubi scump, ceea ce nu este semn hun, îşi zice Cristian Mireanu), am o mie de draci, eram impacientată.
Impacientată lipit de am o mie de draci i se pare lui Cristian Mireanu că sună rizibil, o mizerie, dar nu rosteşte asta cu voce tare, ci:

—    Iartă-mă, s-au ivit complicaţii.

—    Complicaţii, dar nu tu un telefon, nu tu nimic, mă laşi aici, expusă...
 
—    Cum adică expusă?, se miră Cristian Mireanu, căruia cuvântul expusă îi displace şi-l face să pufnească în râs (râs interior, desigur)
 
—    Expusă, s-au luat derbedeii de mine: singurică, singurică, păpuşico...
 
Cristian Mireanu o sărută pe obraz.
 
—    Iartă-mă!
 
Ii ia sacoşa şi o conduce spre vagonul lor (vagonul 9, locurile 45, 47).
 
—    îmi pare cu adevărat rău, dar zău n-am avut cum să te anunţ şi zău s-au ivit complicaţii.
 
—    Ce fel de complicaţii?, întreabă Miriam (ton de fetiţă îmbufnată).
 
Lui Cristian Mireanu nu-i este greu să observe că prietena lui doar mimează supărarea, nu este cu adevărat supărată. O priveşte cu coada ochiului în timp ce se strecoară prin mulţimea de pe peron: nu va fi fiind înzestrată Miriam cu ceea ce se numeşte darul exprimării verbale, dar aceasta n-o împiedică să fie, totuşi, o fată adorabilă şi să arate superb (genul sportiv, manechin bun pentru orice firmă); în fond, se poate lipsi de talentul vorbirii... se exprimă atât de convingător cu trupul său, coerent, armonios.
 
—    Complicaţii reale cu certificatul medical. îmi trebuia o trimitere de la medicul de circă, doar astfel e valabil certificatul... Acum totul e în regulă, s-a rezolvat.
 
Cristian Mireanu îşi termină explicaţia şi o ajută pe Miriam să urce în tren (urcă ultimii, scara este acoperită cu un strat gros de zăpadă îngheţată şi murdară).
 
îşi fac loc printre cei care umplu culoarul (excursionişti, copii care plâng, ţărani, o bătrânică, navetişti, elevi, militari în termen, rucsacuri, schiuri, valize, sacoşe legate cu sfoară, damigene, vorbe colorate, amestecate, vorbe în dungă, un puhoi, ciocnindu-se violent, în sfârşit - întreg cortegiul pe care-1 presupune vânzoleala sărbătorilor de iarnă)...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0358 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.