Ursul si privighetoarea

Ursul si privighetoarea
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 300
Format: 14x21
Preț: 38,30 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Ursul și privighetoarea - Katherine Arden

 
Nepoata vrăjitoarei

Mielul a ieşit în sfârşit, sfrijit şi terfelit, negru ca un copac mort în ploaie. Oaia a început să-l lingă pe mititel energic şi, în scurt timp, micuţa creatură s-a ridicat, legă-nându-se pe copitele minuscule.
 
—    Molodeţ, a spus Pyotr Vladimirovici către oaie şi s-a ridicat şi el.
 
Spatele, care îl durea, a protestat atunci când s-a îndreptat.
 
—    Totuşi, ai fi putut alege o noapte mai bună.
 
Vântul de afară şi-a înteţit colţii. Oile au dat nonşalant din coadă. Piotr a rânjit şi a plecat de lângă ele. Un berbec frumos, născut în gura unei furtuni de iarnă târzie. Era un semn bun.
 
Piotr Vladimirovici era un mare nobil: un stăpân cu pământuri bogate şi mulţi oameni care ascultau de el. îşi petrecea nopţile cu animalele sale doar când voia.
 
Dar era mereu prezent când o nouă creatură venea pe lume ca să-i întregească turmele şi, de multe ori, el le aducea la lumină, cu propriile mâini pline de sânge.
 
Lapoviţa s-a oprit şi cerul nopţii se însenina. Câteva stele mai curajoase s-au arătat printre nori când Piotr a ieşit în curtea din faţă şi a tras uşa de la hambar în urma lui. Chiar şi după lapoviţă, casa lui era îngropată până la streşini în zăpadă.
 
Numai acoperişul ascuţit şi hornurile scăpaseră, şi spaţiul din jurul uşii, pe care oamenii din casa lui Piotr îl păstrau curat.
Partea de casă folosită vara avea ferestre largi şi un cămin deschis.
 
Dar aripa aceea era închisă pe timpul iernii şi acum arăta pustie, îngropată în zăpadă şi etanşată cu gheaţă. Jumătatea de casă de iarnă îşi punea la vedere cuptoarele imense şi geamurile înguste şi înalte.
 
Din hornuri ieşea un fum continuu şi, la primul îngheţ, Piotr a împrejmuit ramele geamurilor cu bucăţi de gheaţă, ca să blocheze frigul, dar să poată intra lumina. Acum, lumina focului din camera nevestei sale proiecta o dungă aurie care licărea pe zăpadă.

Piotr s-a gândit la nevasta lui şi s-a grăbit. Marina s-ar bucura de miel...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0667 sec