Val si Cetatea Sufletelor

Val si Cetatea Sufletelor
Preț: 33,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2017
Pagini: 112
Format: 16x23

DESCRIERE

Val si Cetatea Sufletelor - Ana Alfianu

 
... era o zi caldă de la începutul lui septembrie. Nori mari şi albi rătăceau pe cerul albastru, purtaţi de vânt. Val intră plin de voioşie în pădure și hoinări vreme îndelungată pe cărarea moale aşternută cu cetină, la umbra verde și adâncă a frunzișului, privind la răstimpuri trunchiurile groase ale copacilor, de pe care se prelingea, aurie, rășina.
 
Colindă astfel fără ţintă, cântând şi fluierând, până ce se împiedică din nebăgare de seamă de o buturugă aflată de-a curmezi şul potecii.
 
― Te rog să fii mai atent, era să mă calci pe lăbuţă, rosti buturuga cu glas somnoros. Val tresări uimit şi se dădu un pas înapoi.
 
Ce fel de buturugă era aceea care vorbea şi se lăuda că are lăbuţe? Băiatul se frecă la ochi şi privi din nou buturuga.
 
Aceasta se mişcă uşurel spre el.
 
― Nu te teme, nu muşc. Broaştele-ţestoase nu au obiceiul să muşte copiii.
 
― O broască-ţestoasă? șopti Val, apropiindu-se. De aproape se vedeau limpede plăcile carapacei, dure şi mari cât nişte farfurii, precum şi capul cenuşiu, bălţat cu pete galbene al straniei făpturi.
 
― O broască-ţestoasă vorbitoare? adăugă el, mai mult uluit decât speriat.
 
― Nu trebuie să te miri atât. E drept că suntem un soi rar și nu ne arătăm oricui, dar din când în când se-ntâmplă să ne lăsăm descoperite.
 
Pe tine te-am mai văzut pe-aici și te cunosc, eşti Val. Mai toate animalele din pădure te știu și se bucură când te zăresc. Ai inimă bună...
 
 
DIN CUPRINS:
 
Capitolul I
La drum!
 
Capitolul II
Ela. Thurb. Puterea poveştilor
 
Capitolul III
În labirint
 
Capitolul IV
Oraşul schimbător
 
Capitolul V
Târgusorul pe roţi
 
Capitolul VI
O
 
Capitolul VII
Pădurea tăcerilor
 
.........

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0294 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.