Vase alese - Oscar Martinez Lourido

Vase alese - Oscar Martinez Lourido
Anul publicării: 2018
Pagini: 264
Format: 14x20
Preț: 20,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Vase alese - Oscar Martinez Lourido

 
Vase alese prezintă istoria lui Óscar Lourido și a lui Javier Moliner. Astăzi, unul este prezbiter, iar celălalt, pastor.
 
Foști dușmani de moarte în Armata Spaniei, acum sunt camarazi sub steagul lui Hristos...
 
Fragmente:
 
... este dimineaţă, luni, 8 martie. M-am ridicat să scriu, pentru că nu pot dormi. In această zi am suferit o durere de neuitat. Familia noastră s-a reunit pentru a o conduce pe ultimul drum pe verişoara mea, Maria del Mar, care cu o zi în urmă a împlinit 41 de ani, în aparenţă, plină de viaţă...
 
Miercurea trecută, deranjată de o puternică durere de cap, a mers la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Xeral din Vigo. Au intemat-o la secţia de interne pentru investigaţiile necesare.
 
Două zile mai târziu, starea ei s-a agravat subit, intrând în stop cardiac din care a ieşit cu greu. A fost mu cată la secţia de reanimare, în comă, din care nu s-a mai trezit.
 
N-am ştiu t ce s-a întâmplat până vineri seara, când părinţii mei ne-au telefonat pentru a ne informa despre situaţia gravă în care se afla nepoata lor.
 
Sâmbătă dimineaţă m-am trezit devreme şi în minte mi-am organizat agenda: voi asista la serviciul religios, voi lua masa fără grabă şi apoi o bună „siestă”, dormind pentru a fi treaz noaptea. In perioada aceea, lucram ca asistent medical la unitatea de hemodializă.
 
Aproape de asfinţitul soarelui, intenţionam să mă interesez de evoluţia scării de sănătate a Mariei şi apoi să-mi încep garda.
 
Pe drum spre biserică, soţia mea, Minay, mi-a propus să mai analizăm o dată priorităţile. Providenţial ca întotdeauna, m-am gândit. Aşa că, în loc să rămân pentru serviciul divin, m-am întors acasă, am scos din şifonier uniforma albă şi în câteva minute parcam maşina în apropierea spitalului.
 
Pentru a ajunge la locul meu de muncă, străbăteam un hol lung, care trecea prin faţa secţiei de reanimare. Văzut de afară, traseul era acelaşi.
 
Dar din interior, îmi era imposibil să trec ca un funcţionar pasiv, capabil să înfrunt durerea altora, fără să fiu blocat de implicaţii personale. Descopeream în zona mea naturală un spital diferit, nu din punct de vedere sanitar, ci din punct de vedere al durerii. Mă aşteptam la ce era mai grav.
 
Suspiciunile mele s-au confirmat chiar când străbăteam holul. Grupate în faţa uşii secţiei de reanimare, erau rudele mele, ale căror feţe schimbate vorbeau fără cuvinte.
 
— Salonul în care este Maria del Mar, vă rog?
 
Lângă patul ei, doctoriţa şi asistenta citeau o encefalo-gramă, O singură privire pe ecran mi-a fost suficientă să-mi dau seama de gravitatea situaţiei. învăţasem să lucrez cu acel aparat. Tehnica evoluase, dar principiul era acelaşi. La expresia mea interogativă, colega mea mi-a răspuns mişcând negativ capul.
 
O asistentă de la secţia de reanimare, care ne cunoştea familia, mi-a prezentat pe scurt situaţia:
 
—Tomografia axială computerizată (TAC) a arătat două enorme tumori cerebrale, imposibil de extirpat din cauza locului în care se află. Acestea, la rândul lor, au afectat mai multe zone cerebrale, conducând cu rapiditate la stadiul ireversibil de moarte cerebrala...
 
 
CUPRINS:
 
Cuvântul traducătorului
In loc de prefaţă
 
1. O datorie de plătit
 
2. Vagonul lui Ataulfo
 
3. Un fiu scos din sărite
 
4. Pentru un blid de linte
 
5. Isprava ascultării 
 
6. Un dentist în Regimentul Şapte de Cavalerie
 
7. Toleranţă zero
 
8. Stai! Cine este acolo?
 
..............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Literatura universala

31,50 RON
35,00 RON (-10%)
32,00 RON
40,00 RON (-20%)
32,24 RON
34,30 RON (-6,01%)
31,92 RON
39,90 RON (-20%)
24,00 RON
30,00 RON (-20%)
36,00 RON
45,00 RON (-20%)
Created in 0.0534 sec