Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos - Sedir (Yvon Le Loup)

Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos - Sedir (Yvon Le Loup)
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160
Categoria: Crestinism
Preț: 27,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Viata necunoscuta a lui Iisus Hristos - Sedir (Yvon Le Loup)

 
... Este de remarcat că viaţa celor doi copii, Ioan şi Iisus, născuţi aproape în acelaşi timp în apropiere de Ierusalim, s-a desfăşurat în mod paralel, însă în sens invers.

   Micul Ioan l-a precedat pe Iisus. Precursorul era deja în deşertul de la sud de Palestina când Iisus a mers în Egipt.
   Cincisprezece ani mai târziu, pe când pleca din Nazaret, Ioan Botezătorul, la rândul său, se afunda în deşert.
 
În timp ce Iisus mergea spre est, Ioan pleca spre nord-est şi din an în an se afunda din ce în ce spre singurătatea care se întinde de la muntele Palat până în Iran. Precursorul a mers spre nord-est până la Arakardi şi Kurdistan şi până la muntele misterios despre care v-am vorbit.
 
Atunci când momentul întoarcerii lui Hristos s-a apropiat, Ioan Botezătorul a coborât din munţi unde el se afla spre vârsta de 30 de ani, şi a venit spre malurile Iordanului. Acolo el a creat un centru de acţiune prin pocăinţă şi prin botez.

   Acest centru este situat puţin mai la nord de locul în care Iordanul se varsă în Marea Moartă. Există acolo un vad care a servit, cu şaisprezece secole mai înainte, să-i lase pe evrei să treacă spre pământul promis.

   La fel cum vedem acest popor intrând pe pământul promis pe care Cerul i l-a destinat, îi vedem pe discipolii lui Ioan intrând spiritual în Regatul pe care Cerul l-a pregătit pentru ei.

   Detaliile pregătirii lui Hristos la viaţa publică sunt cuprinse în:

   1) Botez.
   2) Postul pe munte.

   Putem aici, a priori, să extragem o lecţie de ordin general văzându-l pe Hristos pliindu-se la toate gesturile de îndatorire şi rămânând în rolul său ascuns înainte de a începe acţiunea de splendoare şi strălucire.

   Ar trebui să utilizăm, practic, această învăţătură.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0759 sec