Viata secreta a lui Fidel Castro - 17 ani in intimitatea lui lider maximo

Viata secreta a lui Fidel Castro - 17 ani in intimitatea lui lider maximo
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 264
Format: 13x20
Categoria: Biografii
Preț: 39,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Viata secreta a lui Fidel Castro - 17 ani in intimitatea lui lider maximo (Juan Reinaldo Sanchez, Axel Gylden)

 
... nimeni până acum n-a povestit viaţa lui Fidel Castro văzută din interior. Însărcinat cu protecţia lui líder máximo timp de aproape două decenii, Juan Reinaldo Sánchez a cunoscut toate detaliile vieţii sale secrete.
 
De fapt, tot ce era legat de el era secret, de la satul-fantomă unde se antrenau luptători de gherilă de pe mai multe continente până la averea formidabilă, trecând prin relaţiile cu familia, cu amantele lui şi cei nouă copii rezultaţi din mai multe legături...
 
Din carte:
 
... de asemenea, El Jefe profită de ocazie pentru a discuta subiecte de actualitate cu José naranjo, aghiotantul său credincios supranumit „Pepín“, care a petrecut alături de el întreaga sa viață profesională, până când a murit răpus de cancer, în 1995 .
 
Desigur, Dalia este şi ea aici. Mama a cinci din cei nouă copii ai lui Fidel, Dalia Soto del Valle este femeia care şi-a petrecut în secret viața cu el din 1961… dar despre a cărei existență cubanezii nu au aflat decât în anii 2000!
 
În sfârşit, mai este profesorul eugenio Selman, medicul personal al lui Fidel până în 2010, care se bucură de aprecierea lui Comandante nu numai datorită competenței, ci şi discuțiilor despre politică.
 
Prima misiune a acestui bărbat elegant, atent şi respectat de toată lumea este, în mod evident, aceea de a veghea asupra sănătății şefului. Dar medicul personal al lui Fidel poate oferi mici îngrijiri medicale întregului anturaj al acestuia.
 
Rareori se află la bord şi un invitat – şef de întreprindere sau şef de stat. Dar se poate întâmpla. În acest caz, El Comandante îşi invită oaspetele să-l însoțească pe puntea superioară, de unde poate admira întreaga panoramă a coastelor cubaneze, în special Golful Porcilor, de unde tocmai am plecat.
 
Pe măsură ce Aquarama II se îndepărtează, Fidel, un povestitor fără pereche, îi istoriseşte invitatului său, la fața locului, momentele tragice ale debarcării în acest golf devenit celebru.
 
Aflați la pupă, îl vedem lansându-se în explicații mărețe, gesticulând şi arătând cu degetul diferite locuri ale acestei regiuni mlăştinoase, pline de țânțari. Maestrul îi ține discipolului său o lecție de istorie vie.
 
— Vedeți acolo, în partea de jos golfului, se află Playa Larga! iar Playa Girón e la intrarea estică în golf. Chiar aici, la 1: 15 fix, pe 17 aprilie 1961, a debarcat contingentul de o mie cinci sute de exilați cubanezi pregătiți de CIA cu scopul de a invada şi răsturna sistemul, pentru ca apoi să pună mâna pe țară.
 
Dar aici nimeni nu se predă! Şi, după trei zile de rezistență eroică a poporului, invadatorii au trebuit să se replieze la Playa Girón. Şi să se predea.
 
Pusă la cale în timpul preşedinției lui Dwight eisenhower şi lansată la începutul mandatului lui John F. Kennedy, operațiunea s-a soldat, într-adevăr, cu un fiasco: 1200 de membri ai corpului expediționar au fost luați prizonieri, iar 118 au fost ucişi.
 
În tabăra castristă s-au înregistrat 176 de morți şi câteva sute de răniți. 
 
Pentru Washington, umilința a fost colosală. Pentru prima dată în istoria sa, „imperialismul american“ a înregistrat o înfrângere usturătoare, în timp ce, pe scena internațională, Fidel Castro s-a impus ca un lider incontestabil al Lumii a Treia.
 
De acum înainte, aliatul fățiş al URSS putea trata de la egal la egal cu marile puteri. Pe puntea superioară copleşită de soare, invitatul îl ascultă cu pietate pe Fidel, incontestabil un actor al istoriei cu i mare. Captivat, are impresia că retrăieşte bătălia în direct...
 
 
CUPRINS:
 
1. Cayo Piedra, insula paradiziacă a familiei Castro
2. Eu, Juan Sánchez, garda de corp a lui Fidel
3. Dinastia Castro
4. Escorta, adevărata lui familie
5. Guerrilleros din toate țările, uniți-vă!
6. Nicaragua, cealaltă revoluție a lui Fidel
7. Fidel la Moscova, Sánchez la Stockholm
8. Clanul lui Raúl
9. Mania înregistrărilor
10. Obsesia venezueleană
11. Fidel şi tiranii de operetă
12. Averea monarhului
13. La un pas de moarte
14. Fidel, Angola şi arta războiului
15. „Afacerea ochoa“
16. Închisoarea şi… libertatea
 
Vezi si alte carti din domeniul Biografii

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1010 sec