Vindecarea Alternativa. Sfaturi competente din teorie si practica - Christof Janicke

Preț: 268,70 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 736
Format: 18x26

DESCRIERE

Vindecarea Alternativa. Sfaturi competente din teorie si practica - Christof Janicke

 
Alegerea terapeutului potrivit
Calvarul alegerii: cum să găsesc pe cineva care să mă ajute? Ar trebui să fie mai degrabă un doctor, ca să „merg la sigur"? Sau ar fi mai bine să fiţi trataţi doar de un terapeut? Multe tratamente alternative sunt oferite de terapeuţi specializaţi - dar ne putem oare baza pe abilităţile lor? Nu e întotdeauna uşor să luăm o astfel de decizie!
 
SITUAŢIA
In societatea noastră par să existe doar două căi distincte pentru a obţine un tratament: fie alegem calea clasică, a medicinii justificate ştiinţific, şi mergem la un doctor, fie acordăm preferinţă unui mod de abordare neconvenţional şi consultăm un tămăduitor sau un terapeut. Aceasta este într-adevâr o decizie foarte importantă. Se pare însă că, în ultimul timp, între aceste domeniiau început să apară tot mai multe influenţe reciproce. Mulţi doctori fac cursuri de specializare şi în medicina complementară, iar cunoştinţele medicale ale terapeuţilor trebuie să fie verificate prin teste guvernamentale.
 
Practicarea medicinii
In Germania, aşa-numita ''liberă practică a medicinii'' este permisă numai doctorilor licenţiaţi. O licenţă reprezintă acordul de liberă practică oferit de către guvern. Terapeuţii pot trata şi ei persoane bolnave, dar cu anumite restricţii bine stabilite. Practicanţii meseriilor de tratare şi ajutor (ca de exemplu Îngrijitorii, fitoterapeuţii sau maseurii) pot stabili diagnostice doar în domenii limitate şi aplica tratamente doar conform reţetei unui doctor.
 
Medicii de specialitate
Specialistul este un doctor care urmează o educaţie suplimentară, de mai multi ani, pe care o finalizează cu succes printr-un examen de specialitate. Există specialişti în domeniul medicinei generale (clasicul medic de familie) sau în domenii ca ginecologia, O. R. L. pediatria. De asemenea, un doctor poate obţine titluri suplimentare după studii aprofundate, ca de exemplu ''homeopatic'', ''tratamente naturiste'' sau ''fizioterapie'' Pentru a le obţine, un doctor trebuie să îndeplinească cerinţele Consiliului Medical German şi anume 240 de ore de studii aprofundate pentru homeopatic, respectiv câte 160 de ore pentru tratamente naturiste sau fizioterapie...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte

Medicina alternativă azi
Concret, iată cum vă poate ajuta această carte
Să înţelegem termenii de specialitate    
Originile medicinei                    
Alegerea terapeuţilor potriviţi       
Combinaţii de metode terapeutice          
Medicina alternativă aplicată copiilor        
Vindecare adevărată cu placebo        
Metode alternative de diagnostic    
Semnalele propriului corp    

Terapii alternative
Marile sisteme tradiţionale de vindecare
Medicina antroposofică                
Ayu rveda        
Homeopatia şi sărurile Schussler    
Fitoterapia            
Şamanismul
Medicina tradiţională chineză   
Medicina tradiţională tibetană
...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0183 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.