Visatorii nu mor niciodata - Carmen Voinea-Raducanu

Visatorii nu mor niciodata - Carmen Voinea-Raducanu
-12%
Preț: 30,80 RON
35,00 RON (-12%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 388
Format: 14x20

DESCRIERE

Visatorii nu mor niciodata - Carmen Voinea-Raducanu

 
Un om fericit descifrează el ceva în întinderile marine? Ca şi cum marea ar fi făcută pentru oa meni! Pentru aceştia e pământul, acest amărât pământ... Dar acordurile nefericirii se împreuna cu ale mării, într-o armonie voluptuoasă şi sfâşie toare ce ne aruncă în afară de soarta muritorilor.
Emil Cioran
 
In toate gândurile şi reprezentările mele poetice despre o Ea devastată, pierdută o vom boteza pre numele ei Tristeţea, să pot astfel să-i dau consistenţă, una reală. inia ginea ce mi se conturează în minte este a unei femei şezând in mijlocul mării, într-o lume complet goală.
 
Are umerii dezgoliţi şi căzuţi, picioarele adunate timid unul lângă celălalt, iar mâinile împreunate, blânde şi moi, i se odihnesc mâhnite în poală.
 
Privirea îi este captivă în labirintul unei pânze de pâian jen, absentă şi senină, iar de colţurile gurii îi atârnă un zâmbet spart, plin de compasiune şi năucitor de cald.
 
Totul în atitudinea ei sugerează linişte, o împăcare ab surdă cu o soartă tiranică în mâinile căreia nici măcar nu se mai simte prizonieră, ci doar inutil şi pe deplin liberă.
 
Stă şi aşteaptă în pace orice i-a hărăzit soarta şi urmează să se întâmple imediat, chiar în clipa ce o va ajunge prea iute din urmă.
 
Niciun fel de acţiune nu pare a se naşte fie şi măcar în mintea ei, pentru că în faptă ar fi imposibil Tristeţea este pur şi simplu încremenită. E mută şi surdă la tot ce-ar putea-o aduce înapoi, printre noi. e pierdută în gânduri şi vise numai de ea ştiute.
 
Imi imaginez că ascultă doar valurile şi ţipetele pescăruşilor, muzica mării e greu de ignorat chiar şi de către ea.
Stă în mijlocul apelor, ca şi cum ţărmul ei iubit în care-şi rasădise rădăcinile cândva, transplantându-se dintr-o viaţă prea lipsită de orizont într-una sălbatică şi idilică, a dispărut. s-a scufundat, iar ca a rămas în aceeaşi poziţie, plutind deasupra lui. Pe vecie.
 
Iîn toate gândurile şi reprezentările mele apoetice despre o Ea devastată, pierdută - o vom boteza pre numele ei Tristeţea -, o întâlnesc peste tot în drumurile mele prin lume: e langă mine, zi după zi. şi surâde cald, de parcă toată afecţiunea de care nu a avut parte în viaţă i s-a transferat pe buze, să aibă ce le dărui celor la fel de nefericiţi ca ea.
 
Uneori îşi trimite patima către o siluetă masculină care pleacă spre depărtări iară să privească în urmă, spre poarta
unde ea a rămas singură. Poate va reuşi cu puterea dragostei ei sa-l oprească din drum. Inutil efort, calea de întoarcere se inchide în urma lui.
 
Sau aşteaptă zgribulită, ţinând de mână un copil bălai, bine înfofolit, într-o staţie de tramvai dintr-o iarnă cu zăpadă prea multă şi ger înţepător.
 
Am fixat-o cu privirea şi într-o biserică, stătea în ge-nunchi în faţa unei icoane, cu ochii înălţaţi către cer şi mâinile...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă    
Visători despre o visătoare    
Argument   
 
Cu vânt, înainte!    
Imi învăţ binele 
Mulţumesc!   
Călătoare prin mine însămi  
 
Căutătorul de sine    
Tâlharul    
Când m-am întâlnit cu optimismul?  
Ce e iubirea?    
 
Cine mai are timp de drame?    
Neîntoarcerea Fiului Risipitor    
Nu despre timp    
Mihaela    
 
Irinei mele   
Mărturisiri   
Realitate sau visare?    
Sfânta Nepăsare    
 
Steaua ei norocoasă   
Calea stelelor căzătoare   
Tăcerea nopţilor albe
 
.........

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Sensibilitate, adevăr și suflet

"Visatorii nu mor niciodata" mi-a taiat rasuflarea! Recunosc că m-a atras ca un magnet titlul cartii, dar și coperta ei. Dupa ce am citit primele pagini, am inteles si de ce: pentru că e o carte numai suflet, sinceritate, optimism și bucuria de a trai frumos, in armonie cu toate darurile lui Dumnezeu. Ii multumesc autoarei, cartea ei este si va ramane mereu langa inima mea, la capataiul patului unde citesc în fiecare seara inainte de a ma cufunda in somn.

Titluri de același autor

Created in 0.0333 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.