Visul numarul 9

Visul numarul 9
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 528
Format: 13x20
Preț: 49,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Visul numarul 9 - David Mitchell

 
...Visul numărul 9 are, ca toate romanele lui David Mitchell, o multitudine de fire narative. Ceea ce dă coerență întregului este odiseea urbană a unui tânar naiv, dar foarte inteligent și cu imaginație debordantă, Eiji Miyake, devenit major la 20 de ani, dupa legea japoneză.
 
Romanul preia titlul cântecului #9 Dream de John Lennon, compozitorul preferat al personajului central...
 
Fragmente:
 
... dar aseară, Ministerul Pescuitului a emis un avertisment care priveşte întreaga industrie. O epidemie de…asta… ebola s-a ivit la dorsalele-argintii, de la un lot contaminat din Taiwan.
 
Se răspândeşte prin conductele de oxigenare, se localizează la nivelul branhiilor şi… e dezgustător ce vezi. Peştişorii se umflă până când efectiv pocnesc şi le ies maţele-afară.
 
Minţi luminate lucrează la un remediu, dar, fie vorba-ntre noi… Fecioara-gheţurilor cedează:
 
— Vi se acordă autorizaţie provizorie, pentru două ore. De la cabina de recepţie, mergeţi la turbo-ascensor. Nu vă abateţi de la săgeţile cu senzori din podea, ca să nu declanşaţi alarma şi să nu fiţi acuzat de pătrundere ilegală.
 
Ascensorul vă conduce automat la Osugi şi Bosugi, la nivelul optzeci-şi-unu.
 
— Nivelul optzeci-şi-unu, domnule Sogabe, anunţă ascensorul. Aştept cu bucurie să vă transport din nou. Uşile se deschid către o… practic, pădure tropicală de plante şi ferigi în ghivece.
 
Un întreg aviariu de telefoane triluiesc. În spatele unui birou de culoarea abanosului, o domnişoară îşi scoate ochelarii şi pune jos un recipient de şpriţuit.
 
— Cei de la Securitate m-au anunţat de venirea domnului Sogabe.
 
— Daţi-mi voie să ghicesc! Sunteţi Kazuyo, nu-i aşa, Kazuyo?
 
— Da, dar…
 
— Nu-i de mirare că Ran zice că are un Înger în PanOpticon! Recepţionera nu se lasă păcălită:
 
— Şi dumneavoastră sunteţi…?
 
— Ucenicul lui Ran! Jōji! Să nu-mi spuneţi că nu v-a po - me nit de mine pân-acum! Zona mea-i Harajuku, de obicei, dar luna asta îi rezolv şi lui clienţii din Shinjuku, până scapă… ăăă… de malaria genitală.
 
Fetei îi cade faţa: 
 
— Poftim?!
 
— Nici despre asta nu v-a spus nimic? Mă rog, cine-l poate acuza? Şefu’ crede că l-a prins o viroză rea de tot, de-aia nu şi-a-nlocuit numele
 
– Ran, vreau să zic – de pe comenzile clienţi lor lui… Merge pe burtă! Îi arunc un zâmbet complice şi mă uit în jur, după camerele de supraveghere.
 
Nu se vede nici una. M-aşez în genunchi, îmi deschid trusa de scule cu capacul întors către ea, ca să nu vadă ce fac, şi-ncep să-mi asamblez arma secretă...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1351 sec