Viteza increderii - Singurul lucru care schimba totul

Viteza increderii - Singurul lucru care schimba totul
Anul publicării: 2018
Pagini: 413
Format: 15x22
Preț: 56,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Viteza increderii - Singurul lucru care schimba totul (Stephen M. R. Covey)

 
CONSTRUIND „CONTURI" DE ÎNCREDERE 
 
Pe măsură ce lucrezi la comportamentul tău care să clădească încrederea, o modalitate de ajutor pentru a-ţi vizualiza şi cuantifica eforturile este să gândeşti în termeni de „conturi de încredere".
 
Acestea sunt similare „conturilor bancare emoţionale" pe care le-a prezentat tatăl meu în Cele 7 obişnuinţe ale persoanelor extraordinar de eficace. Comportându-te în moduri care clădesc încredere, faci depuneri.
 
Comportându-te în moduri care distrug încrederea, fad retrageri. „Soldul" din cont reflectă doza de încredere dintr-o relaţie, în orice moment dat.
 
Unul dintre cele mai mari beneficii ale metaforei contului de încredere este că îţi oferă un limbaj pentru a vorbi despre încredere. De asemenea, este valoroasă pentru că te ajută să devii conştient de câteva realităţi importante.
 
Fiecare cont de încredere este unic. Există o mare diferenţă între contul pe care îl am cu fiica mea de trei ani şi cel pe care îl am cu fiul meu de nouăsprezece ani. In vreme ce fiica mea de trei ani are implicit încredere în mine, fiul de nouăsprezece îmi aminteşte constant de cuvintele Iui Mark Twain: „Când aveam 14 ani, tatăl meu era atât de ignorant, încât abia supor tam să-l am pe bătrân în preajmă.
 
Dar când am ajuns să am 21 de ani, am fost uluit de cât de mult învăţase bătrânul în şapte ani!" Să recunoşti unicitatea te poate ajuta să construieşti flecare cont într-un mod mai eficace.
 
Depunerile şi retragerile nu sunt egale. Adesea, lucrurile mărunte pot fî disproporţionat de mari. Atunci când Uraganul Katrina a lovit coasta de sud-est a Statelor Unite, unul dintre asociaţii mei a trimis unei cliente care a trebuit să-şi evacueze casa de pe insulă un scurt e-mail în care-şi exprima îngrijorarea.
 
Ii transmitea că spera că era bine, că se ruga pentru ea şi că aveau să discute când putea să se întoarcă. Clienta i-a spus mai târziu: „Acela a fost singurul e-mail pe care l-am primit şi care exprima îngrijorarea cuiva din afara familiei mele şi a însemnat foarte mult pentru mine. Mulţumesc."
 
Pe de altă parte, lucrurile mărunte — cum ar fi să uiţi ziua de naştere a unui membru al familiei (sau, şi mai rău, aniversarea propriei tale nunţi!), să nu spui „mulţumesc" sau să eşuezi în a-ţi manifesta mici curtoa-zii sau obiceiuri — pot constitui retrageri uriaşe, în special cu unii oamenii sau cu majoritatea oamenilor din unele culturi ale lumii.
 
Ceea ce constituie o depunere pentru o persoană ar putea să nu fie şi pentru altă persoană. Aş putea să cred că să te scot pe tine şi pe partenerul tău la masă constituie o depunere în contul de încredere. Dar pentru tine, ar putea constitui o retragere.
 
Poate că nu-ţi place să mănânci în oraş cu asociaţii din afaceri sau poate eşti la dietă sau vrei Intr-adevăr să-ţi petreci acea seară acasă, dar te simţi obligat pentru că nu vrei să mă jigneşti. Sau aş putea să cred că să te laud public pentru un lucru bun pe care l-ai făcut constituie o depunere în contul de încredere.
 
Dar pentru tine, ar putea fi o retragere — chiar o retragere uriaşă — pentru că tu voiai ca fapta ta să rămână anonimă. Ţine minte întotdeauna: este important să ştii ce constituie o depunere pentru o persoană, când încerci să clădeşti încredere.
 
Retragerile sunt de regulă mai mari decăt depunerile. Aşa cum a spus Warren Buffet: „E nevoie de douăzeci de ani pentru a construi o reputaţie şi de cinci minute pentru a o distruge."...
 
 
DIN CUPRINS:
 
PREFAŢĂ

SINGURUL LUCRU CARE SCHIMBĂ TOTUL
 
Cum afectează încrederea traiectoria şi deznodământul vieţilor noastre — atât personal, cât şi profesional — şl ce putem noi să facem pentru a o schimba

Nimic nu este la fel de rapid precum viteza încrederii Poţi face ceva în legătură cu asta!
 
PRIMUL VAL — ÎNCREDEREA ÎN SINE
Principiul credibilităţii 
 
Dincolo de „etică": de ce credibilitatea personală este temelia întregii încrederi şi cum să o creăm
Cele patru nuclee ale credibilităţii
 
Nucleul 1 — Integritatea Eşti congruent?
Nucleul 2 — Intenţie  Care este planul tău?
Nucleul 3 — Capacităţile Eşti relevant?
Nucleul 4 — Rezultate Care este palmaresul tău?
 
Al DOILEA VAL - ÎNCREDEREA ÎN RELAŢIILE CU CEILALŢI
Principiul Comportamentului
 
Cum te comporţi pentru a rezolva probleme in care ai intrat prin comportamentul tau
 
CELE 13 COMPORTAMENTE
 
Comportamentul nr. 1: Vorbeşte direct
Comportamentul nr. 2: Demonstrează respect
Comportamentul nr. 3: Creează transparenţă 
Comportamentul nr. 4: îndreaptă greşelile 
Comportamentul nr. 5: Arată loialitate 
Comportamentul nr. 6: Livrează rezultate 
Comportamentul nr. 7: Perfecţionează-te 
Comportamentul nr. 8: Confruntă-te cu realitatea 
Comportamentul nr. 9: Clarifică aşteptările 
Comportamentul nr. 10: Practică răspunderea
Comportamentul nr. 11: întâi ascultă 
Comportamentul nr. 12: Respectă-ţi angajamentele 
Comportamentul nr. 13: Extinde încrederea 
 
Fă-ţi un plan de acţiune
 
............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0555 sec