Vremea intrebarilor - Octavian Paler

Vremea intrebarilor - Octavian Paler
-20%
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 376
Format: 11x18
Preț: 22,40 RON
28,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Vremea intrebarilor - Octavian Paler

 
... D-l Funar a propagat şovinismul, pur şi simplu, fără să-şi pună problema că această politică a urii etnice, străină firii noastre, ne-a adus deja destul rău. întreg discursul d-lui Funar e bazat pe resentimente elementare şi pe zgândărirea resentimentelor.
 
Nu ştiu dacă e adevărat că unul din însoţitorii săi ar fi strigat la Timişoara: „Dacă vom veni la putere, vă împuşcâm pe toţi". Dacă nu e adevărat, ameninţarea nu pare totuşi străină de tonul folosit, adesea, de primarul Clujului.
 
Intre timp, oratorii din „Studioul electoral" se jură că n-au nimic mai sfânt decât interesul ţării, binele general. Suntem aproape sufocaţi de grijile lor altruiste, de idealurile lor înalte. S-ar zice că ambiţioşii, veleitarii, ariviştii n-au nici o şansă să se manifeste din cauza insomniilor patriotice ale clasei noastre politice.
 
Dar cum să uiţi că străinii socotesc hilar numărul partidelor de la noi? Practic, e imposibil să se cristalizeze o luptă politică serioasă în acest bazar în care firmele se înmulţesc, iar ideile (şi aşa puţine) scad continuu.
 
Bietul alegator e nedumerit, dezorientat, sastisit. Multa vreme, cum deschidea televizorul, afla că a mai apărut un partid, o fracţiune, o „aripă". Şi, bineînţeles, toate aceste „formaţiuni", care se buluceau pe scena politică, aveau preşedinţi, vicepreşedinţi, secretari etc.
 
In unele cazuri, veleitarii s-au hotărât să devină escroci. Fără adepţi, dar cu sedii, ei au trecut în uz personal bunuri ale partidului lor, speculând spaţiile de care dispuneau, amestecând „binele general", „interesul ţării" în matrapazlâcuri care ţin de dreptul penal. Alţii îşi încearcă, întâi, norocul în alegeri...
 
 
CUPRINS:
 
Argument
 
1990
 
De ce mă îngrijorez 
Cutia Pandorei 
Iluziile au durat numai o lună 
Ce se întâmplă cu noi? 
Câteva explicaţii 
Nevoia de calm 
Nevroza libertăţii 
AtreiaYaltă 
Pericolul adevărului unic 
Victorie primejdioasă 
Patria şi Puterea
Delictul de opinie 
Cine a minţit? 
Europa, totuşi 
Lupta pentru trecut 
Vă daţi seama unde s-a ajuns? 
O simpla necuviinţă?
 
...............

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0748 sec