Walden sau viata in padure
28,80 RON
36,00 RON (-20%)

Walden sau viata in padure

Walden sau viata in padure
-20%
Preț: 28,80 RON
36,00 RON (-20%)
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2016
Pagini: 285
Format: 14x20
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Walden sau viata in padure - Henry David Thoreau

 
Walden sau viața în pădure este o reflecție asupra unui trai simplu în mijlocul naturii. Celebra lucrare a lui Henry David Thoreau este deopotrivă o declarație de independență personală, un experiment social, o călătorie de descoperire spirituală, o satiră și un manual al încrederii în propriile puteri...
 
Din carte:
 
Unde traim
Si pentru ce trăiam

Intr-o anumită perioadă a vieţii suntem obişnuiţi să ne gandim la orice teren ca la un loc posibil pentru casă. Am cercetat astfel pământul în toate părţile, pe o rază de 20 de kilometri de locul unde stau. In imaginaţie am cumpărat pe  rând toate fermele, căci toate erau de vânzare şi le ştiam preţul.
 
Am trecut prin toate gospodăriile ţăranilor, le-am gustat merele sălbatice, am discutat cu ei despre agricultură, le-am cumpărat în gând ferma la preţul fiecăruia, indiferent de preţ, ipotecându-i-o, ba chiar i-am pus un preţ mai mare, am luat totul, în afară de un act pe ea i-am luat vorba drept act, căci tare mult îmi place să vorbesc, am cultivat-o, şi pe  el l-am cultivat într-o oarecare măsură, sunt sigur, şi m-am retras după ce m-am distrat îndeajuns, lăsându-l să se descurce mai departe.
 
Această experienţă m-a îndreptăţit să fiu considerat de către prieteni un adevărat misit imobiliar. Oriunde mă aşezam, acolo puteam trăi, iar împrejurimile porneau radial de la mine. Ce altceva este o casă dacă nu un sedes, un şezământ? cu atât mai bun cu cât e un şezământ la ţară.
 
Am descoperit multe terenuri de casă, fără  posibilitatea de a fi îmbunătăţite cu una, cu două, pe care  unii le-ar fi putut considera prea departe de sat, dar ochilor mei satul le părea prea departe de ele.
 
Ei bine, puteam trăi  acolo, îmi ziceam eu; şi acolo am trăit, o viaţă de o oră, de o vară şi de o iarnă; ara văzut cum puteam lăsa anii să alerge, cum puteam îmbrânci iarna afară ca să poftesc primăvara înăuntru.
 
Viitorii locuitori ai acestor ţinuturi, oriunde şi-ar aşeza casele, pot fi siguri că au fost anticipaţi. O după-amia-ză era de ajuns ca să transform pământul în livadă, lot de pădure şi păşune şi să hotărăsc ce stejari şi pini falnici să cruţ ca să se înalţe în faţa uşii şi cum poate fi văzut mai avantajos fiecare copac găunos; iar apoi îl lăsam să se întindă, părăginit poate, căci omul este bogat proporţional cu lucrurile pe care îşi poate permite să le lase în pace.
 
Imaginaţia m-a dus atât de departe încât mi s-au refuzat mai multe ferme - refuzul era tot ce-mi doream - dar nu m-am fript niciodată cu adevărata posesiune.
 
Cel mai aproape de posesiune adevărată am fost când am cumpărat ferma Hollowell şi începusem deja să-mi sortez seminţele şi adunasem materialele din care să-mi fac roaba cu care să le car; dar înainte ca proprietarul să-mi dea actul pe ea, soţia lui -orice om are o astfel de soţie - s-a răzgândit şi a vrut s-o păstreze, iar el mi-a oferit zece dolari ca să i-o las.
 
Acum, ca să spun adevărul, nu aveam decât zece cenţi în total şi îmi era mai presus de orice aritmetică să pot spune dacă eu eram cel care avea zece cenţi sau cel care avea ferma, sau zece dolari, sau toate la un loc...
 
 
CUPRINS:
 
Economie
Unde trăiam şi pentru ce trăiam
Cititul
Sunete
Singurătate
Oaspeţi
Lanul de fasole
Satul
Lacurile
Ferma Baker
Legi superioare
Vecini sălbatici
Locuitori de odinioară 
Animale de iarnă
Lacul iarna
Primăvara
Concluzie
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0384 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.