Zbor in jurul soarelui (Paula McLain)

Zbor in jurul soarelui (Paula McLain)
-10%
Preț: 35,10 RON
39,00 RON (-10%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 367
Format: 13x20
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Zbor in jurul soarelui (Paula McLain)

 
... plasând acțiunea noului său roman în Kenya anilor ’20, Paula McLain explorează în Zbor în jurul soarelui copilăria şi tinereţea unei femei fascinante: Beryl Markham, antrenoare de cai de curse şi aviatoare temerară care a realizat primul zbor solo peste Atlantic, de la est la vest.
 
Cu o scriitură densă şi un ritm intens, pe măsura pasiunilor eroinei sale, Paula McLain construieşte un roman caleidoscopic în care ficţiunea se împleteşte cu elemente biografice...
 
Din carte:
 
... am privit cum trenul se îndepărta de-a lungul şinei negre şi tot nu-mi venea să cred că ea pleca.
 
Chiar şi când ultimul vagon care se zgâlţâia a fost înghiţit de dealurile galbene din depărtare şi tata s-a întors spre mine, gata să pornească înspre fermă şi munca lui, chiar şi atunci am crezut că e o greşeală, o neînţelegere cumplită, care se va clarifica dintr-un moment într-altul.
 
Mama şi Dickie vor coborî la staţia următoare sau se vor întoarce de la Nairobi şi vor ajunge a doua zi. Când n-au apărut, eu tot am continuat să-i aştept, ascultând huruitul îndepărtat al trenului, cu un ochi la orizont şi cu inima strânsă.

Luni bune n-am avut nici o veste de la mama, nici măcar o telegramă scrisă-n grabă, dar apoi am primit dulciurile.

Era o cutie grea şi avea scris pe ea doar numele meu – Beryl Clutterbuck – cu scrisul înflorat al mamei. Chiar şi scrisul ei de mână, acele litere familiare înclinate şi ondulate, m-a făcut să izbucnesc pe loc în plâns.
 
Am luat cutia în braţe şi am fugit până într-un colţ ferit, unde, tremurând, am mâncat atât de multe dulciuri acoperite cu zahăr, încât n-am mai putut şi am vomitat într-o găleată din grajd.

Mai târziu, incapabilă să beau ceaiul pe care tata îl pregătise pentru mine, am cutezat în cele din urmă să rostesc ceea ce mă speria cel mai tare.

— Mama şi Dickie nu se mai întorc, nu-i aşa?
 
— Nu ştiu, mi-a răspuns tata cu privirea îndurerată.

— Poate ne aşteaptă să mergem noi la ea.

A urmat o tăcere lungă, apoi el a spus că s- ar putea să fie aşa.

— Acum asta e casa noastră, a zis. Încă nu sunt pregătit să renunţ la ea. Tu eşti?

Tatăl meu mă punea să fac o alegere, dar nu era una uşoară. Întrebarea lui nu era „Vrei să rămâi aici cu mine?“. Decizia aceea fusese luată cu câteva luni înainte...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

37,80 RON
42,00 RON (-10%)
Created in 0.0333 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.