Zeul Seductiei. Povestea unui Don Juan ratat

Zeul Seductiei. Povestea unui Don Juan ratat
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 224
Format: 11x18
Preț: 25,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Zeul Seductiei - Povestea unui Don Juan ratat (Alexandru Nemtanu)

 
... intr-o scriitura confesiva, fluenta si alerta, spectaculoasa stilistic si compozitional, lexicalizata abundent si deopotriva litotica, romanul lui Alexandru Nemtanu contureaza personalitatea unui personaj exponential nu pentru o generatie, cum se intampla in cazul celor mai multi scriitori tineri, ci pentru sensibilitatea acuta a epocii, martora a schimbarilor de paradigma epistemologica, filozofica si morala...
 
Din carte:
 
... un ger năprasnic învăluia atmosfera, de parcă timpul se oprise în loc. Eram cu tata pe peronul gării, aşteptând trenul. Abia împlinisem paisprezece ani şi deja începusem să-i înghit reproşurile cu privire la viitor.
 
Trecusem probele medicale, sportive şi teoretice pentru admiterea la Liceul Militar, dar, în pofida speranţei paterne de a-şi vedea băiatul în uniformă, mama ţinea morţiş să rămân în oraş.
 
Se văitase continuu că avea un singur fiu şi că nu-l voia mort în nu ştiu ce misiune, încât lacrimile ei m-au convins într-un final să-mi schimb opţiunea. O ofensă greu de suportat pentru tata, care se aşteptase să-i urmez sfaturile.
 
In fond, ce suntem pentru părinţi dacă nu nişte trofee cu care ei se mândresc? Investesc o groază de resurse, să ne vadă strălucind, ca mai apoi, la bătrâneţe, imaginea reuşitelor noastre să-i consoleze.
 
Ningea cu fulgi mari în gara din oraşul nostru şi, în contrast cu zăpada, pedagogia părintelui se răsfrângea asupra mea ca o ploaie măruntă. Colac peste pupăză, la peronul din faţă îşi făcură apariţia doi tineri de aceeaşi vârstă cu mine, îmbrăcaţi în uniforme militare.
 
Pe lângă imaginea lor, vestimentaţia mea era de tot rahatul; ca o tufa în preajma unor brazi. Măcar de nu i-aş fi văzut însoţiţi de două fete superbe, sărutându-i chiar şi pe scara trenului.
 
- Ţi-ai ratat şansa! l-am auzit pe tata.
 
Incepând cu vârsta de şaisprezece ani, am realizat, pentru prima dată, că, sexual vorbind, eram diferit de ceilalţi. Cu toţii ne masturbam şi glumeam pe tema asta în „clubul băieţilor buni”, al şmecherilor din generaţia mea.
 
Eu însă deţineam recordul. Obişnuiau unii colegi să facă haz pe chestia asta, însă nu m-am simţit niciodată ofensat. Credeam, la vremea aceea, că frecvenţa masturbării ţinea de gradul de virilitate al fiecăruia.
 
Apoi, din mărturisirile celor mai în vârstă ca mine, reieşea că bioritmul sexual urma să se modifice, masturbarea trecând pe planul doi. Aşteptam cu nerăbdare schimbarea.
 
Intr-o noapte plăcută de toamnă, printr-a unşpea, mă aflam într-un pub de muzică rock. Petrecusem până pe la miezul nopţii. Inainte să plec, mi-am intersectat privirea cu a unei rockeriţe mişto şi m-am gândit să-mi încerc norocul...
 
 
CUPRINS:
 
Jurnalul seducătorului
 
Rana
Parfumul măştilor 
Cutia cu femei 
La capătul raţiunii 
 
Labirintul 
Cioburi de sferă 
Mult adorata jertfa 
The new world 
 
Călăuza
Refuzul doamnei 
Al doilea înger păzitor 
Nodul gordian 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0552 sec