Producerea bauturilor alcoolice traditionale in Tara Palincii
Preț: 45,00 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9789734008186
Editura: Ceres
Anul publicării: 2009
Pagini: 408
Categoria: Gradinarit, pomicultura, viticultura
DESCRIERE
"Producerea bauturilor alcoolice traditionale in Tara Palincii"...
Palinca este o băutură alcoolică tradițională din Slovacia, Ungaria și Transilvania, cu un conținut ridicat de alcool (52% procentajul legal).
Zona de nord-vest a Transilvaniei, care cuprinde judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Bihor si Cluj, poarta numele de Tara Palincii si este zona in care se produce o bautura traditionala din fructe, cu taria de 50% vol. Alcool, unica in felul ei, numita palinca (tuica ). Aici pomii gasesc conditii pedoclimatice deosebite pentru crestere si acumularea in fructe a unor cantitati insemnate de glucide si arome care-si pun amprenta pe bauturile care rezulta in urma fermentarii si distilarii.
Lucrarea are 23 de capitole dintre care mentionam:
-Sortimente de bauturi traditionale din Tara Palincii;
-Materia prima pentru palinca si bauturile traditionale;
Tehnologia traditionala de preparare a palincii si a rachiurilor traditionale;
-Distilarea borhoturilor;
-Maturarea si invechirea palincii;
-Imbutelierea palincii si a rachiurilor traditionale;
-Calificarea in meseria de„Distilator de palinca si rachiuri traditionale”;
-Legi si acte normative;
-Palinca si sanatatea;
-Asociatiile producatorilor de palinca din nord-vestul tarii.
Palinca este o băutură alcoolică tradițională din Slovacia, Ungaria și Transilvania, cu un conținut ridicat de alcool (52% procentajul legal).
Zona de nord-vest a Transilvaniei, care cuprinde judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Bihor si Cluj, poarta numele de Tara Palincii si este zona in care se produce o bautura traditionala din fructe, cu taria de 50% vol. Alcool, unica in felul ei, numita palinca (tuica ). Aici pomii gasesc conditii pedoclimatice deosebite pentru crestere si acumularea in fructe a unor cantitati insemnate de glucide si arome care-si pun amprenta pe bauturile care rezulta in urma fermentarii si distilarii.
Lucrarea are 23 de capitole dintre care mentionam:
-Sortimente de bauturi traditionale din Tara Palincii;
-Materia prima pentru palinca si bauturile traditionale;
Tehnologia traditionala de preparare a palincii si a rachiurilor traditionale;
-Distilarea borhoturilor;
-Maturarea si invechirea palincii;
-Imbutelierea palincii si a rachiurilor traditionale;
-Calificarea in meseria de„Distilator de palinca si rachiuri traditionale”;
-Legi si acte normative;
-Palinca si sanatatea;
-Asociatiile producatorilor de palinca din nord-vestul tarii.
RECENZII