Toxic + Reinvata sa gatesti

Preț: 49,90 RON
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 176
Format: 14x20

DESCRIERE

Toxic + Reinvata sa gatesti. Film documentar: adevarul despre alimentul modern expus de prof. dr. Gh. Mencinicopschi - Andrei Sota, Gheorghe Mencinicopschi …filmul Toxic are ca subiect central întrebarea "Ce este alimentul?" întrebare pusă de prea puţine ori până acum, cu un răspuns, chiar dacă poate cunoscut, rămas totuşi nerostit. Alimentele sunt analizate, studiate, desfiinţate! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junkfood, ci şi despre cele de bază, pe care le considerăm a fi sănătoase, le consumăm cu încredere şi cu care ne otrăvim fără să avem habar! Profesorului dr. Gh. Mencinicopschi porneste de la o teorie simpla, si anume corpul uman este creat de natura sa decodeze informatia din mancare si sa o transforme in substantele necesare pentru a ramane sanatos. In ultimii ani, oamenii au adus modificari alimentelor prin agricultura intensiva si puternic industrializata, cu scopul de a creste productia si profitul, ceea ce a dus la disparitia acelei informatii naturale in mancarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaste si are astfel probleme in a o decoda. ……………………………. TOXIC analizeaza, studiaza si desfiinteaza alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci si despre cele de baza, pe care le consideram a fi sanatoase, le consumam cu incredere si cu care ne otravim fara sa avem habar! Despre cartea cadou Reînvaţă să găteşti: Învăţăm să gătim în familie, din cărţi de bucate care mai de care mai sofisticate sau de pe internet, unde reţetele circulă cu o viteză incredibilă. O fi bine? Facem noi legătura între modul modern de a mânca (începând de la ce cumpărăm, de unde cumpărăm, cum gătim, de câte ori luăm masa pe zi şi în ce condiţii) şi rata îmbolnăvirilor? Nu prea... uitaţi-vă în jur: nu mai contează vârsta - toţi suntem bolnavi! Tuturor "ne scârţâie măcar un şurub" şi am ajuns să considerăm acest lucru ca pe ceva normal. Ei bine, NU E NORMAL! Gastronomia modernă nu ţine cont de noţiunile elementare de asociere a alimentelor, în reţe¬tele mirobolante se amestecă ingredientele de-a valma şi în regatul bucătăriei domneşte un singur rege: GUSTUL! Oare chiar nu realizăm că nu suntem alcătuiţi în exclusivitate din papile gustative? Mâncăm o dată pe zi, mult, alimente fără nutrienţi combinate aiurea şi după masă cădem laţi, lâncezind într-o falsă satisfacţie şi frecându-ne burţile. Pornind de la realitatea că românii gătesc româneşte am încercat să fiu cât am putut de practic şi am selectat cele mai populare reţete româneşti, pe care le-am comentat cu scopul de a în-cerca atât să vă învăţ să alegeţi ingredientele, cât şi să vă atrag atenţia asupra asocierilor corecte. Astfel, prin intermediul acestei cărţi veţi afla care sunt reţetele cu adevărat sănătoase, care nu, frecvenţa cu care puteţi mânca felurile preferate, ce ingrediente să cumpăraţi, cum să le asociaţi şi cum să le gătiţi. Dragi cititori, mămici, soţii, iubite şi bunici, a sosit timpul să învăţaţi/ reînvăţaţi să gătiţi! Felul în care vă hrăniţi, şi voi şi familia voastră, este în totalitate responsabilitatea voastră! Când, oare, veţi conştientiza că vă faceţi rău şi vouă şi celor dragi? Aş vrea să cred că nu veţi considera această carte un "atac" la gastronomia clasică. Ce vă spun se ştie demult, dintotdeauna, iar eu nu fac decât să vă reamintesc. Este timpul pentru o schimbare radicală! De ce să nu începem din bucătărie? ………………… …reteta din carte: Supa creme de legume Ingrediente • 2 morcovi • 1 pătrunjel • 1 păstârnac • 1/4 ţelină • 2 cepe • 2 cartofi • bucăţi praz • 100 g mazăre verde • 100 g fasole verde • 2 roşii • 100 g unt • verdeaţă • sare Mod de preparare Legumele se taie mărunt sau se rad şi se pun împreună la fiert cu apa până se înmoaie bine, apoi se pasează. Se adaugă untul. Dacă se obţine o supă prea groasă se subţiază cu apă şi se potriveşte de sare. Se lasă să dea câteva clocote. Se serveşte cu crutoane şi smântână. * Reţetă tradiţională O dată pe săptămână Sfatul lui Menci Fierbeţi legumele "al dente" (senzaţie de uşoară duritate), pentru a păstra cât mai mult din vitamine şi minerale în stare activă şi biodisponibilă. Folosiţi untul Ghee, rezistent la încălzire sau ulei de măsline. Mixarea legumelor nu este indicată pentru că accelerează procesele de degradare a vitaminelor şi altor substanţe biologic active. Supa va fi consumată imediat ce se răceşte puţin, nefiind recomandată păstrarea acesteia în frigider (+3°C) mai mult de o zi. Folosiţi sare marină nerafinată sau sare de mină nerafinată. Crutoanele nu trebuie prăjite în ulei nerezistent la temperatură. Se va folosi pâinea integrală, uşor rumenită în ulei de măsline condimentat. Smântână, untul şi crutoanele cresc densitatea energetică a supei (care va avea multe calorii) şi de aceea vor fi utilizate cu moderaţie mai ales în cazul persoanelor supraponderale, obeze sau suferinde de diabet. Aliment de post acceptat în celiachie, boli cardiovasculare, gastrointestinale, hepatorenale, diabet, cancere, gută, detoxifiere, slăbire, remineralizant, revitaminizant, reconfortant. CUPRINS: Durata filmului Toxic: 86 minute Cuprins cartea Reînvaţă să găteşti: Mănânci, dar te hrăneşti? Laptele matern - primul şi cel mai important aliment Piramida alimentară Aperitive Salate Sosuri, dressinguri Preparate din ouă Supe Borşuri, ciorbe Mâncăruri gătite Paste Preparate din peşte Fripturi, rasoluri, tocaturi Garnituri Murături Preparate din grâu, mălai, orez şi alte cereale Dulciuri Autori: Andrei Sota, Gheorghe Mencinicopschi

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0251 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.