Arhetipurile. Cine esti tu?

Preț: 30,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 305
Format: 14x20

DESCRIERE

Arhetipurile. Cine esti tu? - Caroline Myss
 
Mitul Căutătorului spiritual

Mitul arhetipului Căutătorului spiritual este că drumul spiritual duce la sărăcie şi singurătate. Aşa cum am mai încercat să te asigur, el este doar o rămăşiţă a unor concepţii religioase arhaice, care separau cerul de pământ, trupul de suflet, afirmând că tot ce ţine de partea lumească este un drum fără întoarcere, către nefericire şi pierzanie.
 
Nu exista cale de mijloc pentru străbunii noştri creştini., care puneau la suflet învăţătura că o persoană bogată ajunge mai greu în Rai decât trece o cămilă prin urechea acului* - şi care includea sărăcia printre cele mai mari virtuţi.
 
Pe vremea aceea, nu era deloc greu de crezut că oricine alegea calea spirituală urma să se confrunte cu numeroase privaţiuni. în plus, timp de secole, soarta generală a tuturor, cu excepţia celor bogaţi, a fost sărăcia; prin urmare, considerarea suferinţei ca pe o călătorie spirituală îi conferea sens şi demnitate unei existenţe zilnice „singuratice, sărace, neplăcute, animalice şi scurte"**, după cum a descris-o Thomas Hobbes.
 
In mod surprinzător, însă, aceste superstiţii şi substraturi sociale, vechi de secole, persistă şi în zilele noastre. Unui număr uimitor de mare de oameni le este greu să ceară un tarif adecvat pentru serviciile lor deoarece au o profesie considerată a fi spirituală - precum călăuzire spirituală, terapie prin masaj sau predarea tehnicilor de meditaţie.
 
Apoi, de multe ori, clienţii lor sunt cei care obiectează la faptul de a plăti serviciile, argumentând că învăţăturile spirituale ar trebui oferite gratuit O femeie mi-a spus: „Dacă aş fi avocată sau directoare, nimeni nu ar obiecta dacă aş avea un salariu cu 6 cifre.
 
Dar, pentru că mă ocup de consiliere spirituală, oamenii se aşteaptă să cer cât îşi permit ei să dea, nu cât îmi trebuie mie să câştig." Chiar şi cei a căror muncă nu are nicio legătură cu practica spirituală se pot simţi obligaţi să muncească pentru un salariu mai mic, deoarece cred că astfel dau dovadă de un interes mai mare pentru spiritualitate decât pentru treburile lumeşti.

Asocierea spiritualităţii cu celibatul, izolarea şi singurătatea are şi ea la bază o teamă cu rădăcini istorice. Viaţa monahală este, prin tradiţie, una de celibat şi în multe ordine religioase se fac legăminte de tăcere, veşnică sau parţială.
 
Chiar şi în cazul mirenilor, alegerea de a urma un drum spiritual îi poate aduce în conflict cu prietenii apropiaţi şi asociaţii, care nu se simt bine în preajma unei persoane pe care o consideră „prea religioasă". O prietenă mi-a povestit despre un bărbat care practicase ani întregi la centrul ei de meditaţie Zen...
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte       
Introducere                  

Capitolul 1. Arhetipurile: noua reţea interioară
Capitolul 2. Călătoria personală         
Capitolul 3. Artistul/Creatorul    
Capitolul 4: Sportivul   
Capitolul 5. Căutătorul spiritual         
Capitolul 6. Intelectualul       
Capitolul 7. Persoana care poartă de grijă   
Capitolul 8. Susţinătorul  
Capitolul 9. Pasionatul de modă    
Capitolul 10. Rebelul            
Capitolul 11. Regele/Regina/Directorul  
Capitolul 12. Vizionarul   

Galerie de arhetipuri
Mulţumiri                 
Despre autoare

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0131 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.