Dansand cu generalii

Preț: 35,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2017
Pagini: 240
Format: 14x20

DESCRIERE

Dansand cu generalii - Sergiu Viorel Urma

 
... octombrie nu este o lună bună pentru fi nanţele americane. Great Depression, cel mai negru moment înregistrat vreodată de capitalismul mondial, a izbucnit pe 24 octombrie 1929, în așa-numita Black Th ursday, odată cu crash-ul de pe Wall Street.
 
A fost precedată de Bankers Panic, altă mare criză fi nanciară, care a lovit în octombrie 1907, când bursa de pe Wall Street a pierdut jumătate din valoarea avută în anul precedent.
 
În 1987, Black Monday a lovit în aceeași lună (pe19 octombrie), când pieţele fi nanciare din toată lumea s-au prăbușit, începând cu cele din Hong Kong.
 
Pe Wall Street, indicele bursier Dow Jones Industrial Average a pierdut 22, 6 la sută, cel mai mare declin procentual realizat într-o singură zi.
 
Ferește-te de Idele lui Marte (martie), când Iulius Cezar a căzut lovit mortal de pumnalele unor fanatici ai republicii romane.
 
Ferește-te de idele lui octombrie, când pieţele fi nanciare se prăbușesc lovite de lăcomia, fraudele și apoi panica unor fanatici ai fi nanţelor care nu mai ţin seama de niciun risc.
 
Bursele sunt „motoare” în doi timpi: o iau în sus atunci când lăcomia e mai mare decât panica și se duc în jos când panica întrece lăcomia. Mai limpede de atât nu se poate...

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5

Dansand cu Generalii. Din Romania lui Ceausescu in America lui Obama.

"Este cunoscut faptul că cei care și-au scris memoriile de-a lungul timpului au încercat, dintr-o subiectivitate inerentă, oarecum firească naturii umane, să prezinte lucrurile într-o manieră pozitivă pentru propria persoană, chiar dacă asta presupunea distorsiunea, deformarea, exagerarea sau minimalizarea faptelor povestite sau caracterizarea personajelor ce își făceau loc în context. Nu este și cazul memoriilor concepute de Sergiu Urmă pentru simplul fapt că povestirea sa este susținută aproape în totalitate de documente, multe dintre ele redate în întregime în cuprinsul lucrării, aflate în dosarul său consultat la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, în 2014, câteva sute de pagini redactate de-a lungul timpului. Prin intermediul acestora, Sergiu Urmă a fost capabil să pună cap la cap faptele, să își explice evenimentele pe care le-a trăit și să recompună atmosfera de teroare care l-a însoțit în permanență, dar și reușind să documenteze și să dovedească temeinicia celor scrise. Ce ipostază ciudată și relativ inedită: cea de martor ocular al propriei vieți, percepută printr-un filtru subiectiv, dar și de istoric ce caută se reconstituiască aceeași viață pe bază de documente formale, aprecieri nedrepte, sentințe seci sau acuze inventate, născute din perpetua paranoia a unui regim decrepit și absurd. Și ce tărie de carcter de a rezista în permanență, de a te hrăni tocmai din frică și presiune, din nesiguranță și volatilitate, mereu pe contrasens, întotdeauna în răspăr cu temutul aparat represiv." Citeste toata recenzia pe bookhub.ro, autor Bogdan Caranfilof.
mai mult
Created in 0.0271 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.