Enigma lumilor paralele (Cuvant inainte de Dumitru Constantin-Dulcan)

Enigma lumilor paralele (Cuvant inainte de Dumitru Constantin-Dulcan)
Preț: 37,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2017
Pagini: 368
Format: 13x20

DESCRIERE

Enigma lumilor paralele (Cuvant inainte de Dumitru Constantin-Dulcan) - Dan D. Farcas

 
Memoria materiei
 
La sfârşitul secolului al XVIII-lea, medicul german Christian Samuel Hahnemann (1755-1843) a pus la punct metoda de tratament numită homeopatie.
 
De pildă, el lua o substanţă care era cunoscută că putea provoca o anumită boală, o dizolva într-o cantitate mai mare de apă distilată, amesteca bine, scotea o picătură din amestec, o dilua din nou în apă distilată şi aşa mai departe, de mai multe ori.
 
La sfârşit dădea diluţia să fie băută de cineva care suferea de respectiva boală, iar persoana se vindeca. Această metodă a devenit foarte răspândită şi i-a adus celebritatea. Putem aminti, în treacăt, că Hahnemann în tinereţe, înainte de a-şi desăvârşi studiile de medicină, a fost timp de doi ani în serviciul baronului Samuel von Brukenthal ca bibliotecar la Sibiu.
 
După un secol, atunci când s-au înţeles mai bine cauzele bolilor, tratamentele, dar mai ales structura materiei, s-a remarcat că în ultima diluţie, cea folosită ca remediu, nu mai exista nici măcar o singurâ moleculă din substanţa iniţială. Ce anume a provocat atunci vindecarea?
 
L-am cunoscut şi am colaborat, incepând din 1964, cu Prof, Dr. Victor Săhleanu (1924-1997) care încă din 1916, a promovat homeopatia, conducând, din 1964, un cerc de homeopatie, devenit, în 1982, Secţie de Homeopatie în cadrul USSM (Uniunea Societăţilor de Ştiinţe Medicale) Bucureşti, sub aceeaşi conducere.
 
L-am cunoscut îndeaproape şi pe Prof. Dr, Dan Enăchescu, care în 1969, ca ministru al Sănătăţii, a oficializat practica homeopatică in România, datorită rezultatelor bune obţinute de această metodă, în foarte multe afecţiuni.
 
Am colaborat mult timp şi cu Prof. Dr. Gheorghe Bungetzianu (1916-2006), membru fondator, în 1947, al „Societăţii de Homeopatie din România", preşedinte, din 1984, al Secţiei de Homeopatie şi preşedinte de onoare al Societăţii Române de Homeopatie, după 1990.
 
Din discuţiile cu el am înţeles că singura explicaţie a efectelor pozitive ale acestui procedeu este că apa însăşi a reţinut informaţia privind substanţa nocivă, a transmis bolnavului această informaţie (nu şi substanţa otrăvitoare), iar organismul şi-a mobilizat resursele pentru a lupta cu agresiunea anunţată, luptă care a ajutat în boala pe care pacientul o avusese.
 
Dar tot Gheorghe Bungetzianu mi-a dat de înţeles (pe la începutul anilor 1990) că atotputernica industrie farmaceutică nu va accepta niciodată concurenţa din partea homeopatici (care este mult mai ieftină) şi va afirma că toate vindecările sunt datorate efectului de „placebo" (pacientul crede în eficacitatea medicamentului şi această credinţă îl vindecă).
 
Iar pentru a dovedi asta, firmele farmaceutice vor pune în joc sume imense şi toată puterea lor. Intr-adevăr, deocamdată ele au câştig de cauză, în ciuda faptului că homeopatia şi-a dovedit eficacitatea în multe situaţii în care nu putea fi vorba de „placebo", de pildă în zootehnie.
 
Menţionam, într-un capitol anterior, că unii radiestezişti pot regăsi informaţia privind o persoană într-o sticlă cu apă asupra căreia acea persoană s-a concentrat un timp. Ideea că apa poate înmagazina informaţii este foarte veche şi a tot reapărut sub diferite forme.
 
Dar faptul că apa ar putea avea memorie sfidează înţelegerea ştiinţifică convenţională a cunoştinţelor chimiei fizice şi, din această cauză, ideea nu este agreată de către comunitatea ştiinţifică, chiar dacă, în practică, în multe cazuri, ea funcţionează...
 
 
CUPRINS:
 
Prefaţă de Dumitru Constantin-Dulcan 
Cuvânt înainte 
 
1. FAPTE ŞI MĂRTURII
 
Simţuri dincolo de simţuri 
Experienţe extraordinare
Percepţia extrasenzorială 
Cum vedem fără ochi? 
Shangri-La 
Diagnostice de la distanţă 
Akasha   
 
Contacte cu minţile de departe
Călătorii în timp  
Premoniţii, vedere în viitor
Channeling 
Comunicarea arhaică 
Comunicarea telepatică
Hipnoza şi influenţa la distanţă
Percepţia şi influenţa prin radiestezie
 
Conştiinţe fără corp   
Călătorii extracorporale 
Starea din preajma morţii 
Planul eteric-energetic 
Cele trei corpuri 
Planul spiritual 
Reîntrupări  
Luări în posesie şi rătăcitori
 
...............
 
Varianta „Matrix"  
Realitatea ca o iluzie 
 
Divinitatea  
Urmele unei conştiinţe supreme 
Cine a creat omul? 
Cele şapte ceruri
Lucrările Satanei? 
Principiul antropic şi smerenia 
 
3. CE PUTEM FACE?
 
Finalitate, creaţie şi iubire
Cineva, acolo sus 
Are oare omenirea un rost?
Frumosul uman 
Sub imperiul iubirii 
Binele şi Răul
 
Care este Calea? 
Rostul lumii materiale 
Maturizarea întru frumos şi iubire
Cum apărăm frumosul?
Pluralismul şi parabola elefantului

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0397 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.