Parinti curajosi - Haim Omer

Preț: 40,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9789733415077
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 296
Format: 13x20
Categoria: Psihologie

DESCRIERE

Parinti curajosi - Haim Omer

 

... cartea propune o perspectivă nouă asupra relației părinte-copil și oferă strategii practice pentru a construi o relație sănătoasă și bazată pe colaborare.

 

Haim Omer argumentează că paradigma tradițională a controlului și autorității în educație poate avea consecințe negative asupra dezvoltării și relației cu copiii. În schimb, el promovează modelul colaborativ, în care părinții și copiii lucrează împreună pentru a rezolva problemele și pentru a gestiona comportamentele dificile.

 

Cartea pune accentul pe dezvoltarea curajului părinților în fața provocărilor și a comportamentelor problematice ale copiilor. Omer oferă instrumente și strategii practice pentru comunicarea empatică, stabilirea limitelor și promovarea autonomiei copiilor. El prezintă exemple concrete și studii de caz pentru a ilustra modul în care abordările curajoase pot avea un impact pozitiv în educație.

 

Prin intermediul cărții "Parinți curajoși", Haim Omer își propune să inspire și să încurajeze părinții să adopte o abordare diferită în educarea copiilor lor. Cartea oferă înțelegere și suport pentru părinți, ajutându-i să se simtă mai siguri în rolul lor și să dezvolte relații mai sănătoase și mai armonioase cu copiii lor.

 

"Parinți curajoși" este o lectură valoroasă atât pentru părinți, cât și pentru profesioniștii din domeniul educației și sănătății mintale, care doresc să exploreze noi modalități de a sprijini dezvoltarea copiilor și de a construi relații bazate pe încredere și colaborare.

 
CUPRINS:
 

Introducere: Descrierea importanței unor abordări curajoase și inovatoare în educația copiilor.

Capitolul 1: Paradigma controlului: Prezentarea vechilor modele de disciplină și control și consecințele acestora asupra relației părinte-copil.

Capitolul 2: Modelul colaborativ: Introducerea conceptului de colaborare între părinți și copii în gestionarea conflictelor și a comportamentelor dificile.

Capitolul 3: Puterea curajului: Discutarea importanței dezvoltării curajului părinților în fața provocărilor și a comportamentelor problematice ale copiilor.

Capitolul 4: Comunicarea empatică: Explorarea comunicării empate și modul în care aceasta poate construi o relație sănătoasă și bazată pe înțelegere cu copiii.

Capitolul 5: Limite și autonomie: Discutarea echilibrului între impunerea limitelor și promovarea autonomiei copiilor.

Capitolul 6: Strategii pentru gestionarea conflictelor: Prezentarea unor strategii specifice pentru abordarea și gestionarea conflictelor într-un mod constructiv și cooperativ.

Capitolul 7: Transformarea familiilor și comunităților: Descrierea modului în care aplicarea abordărilor curajoase în educație poate transforma nu doar familia, ci și comunitatea în ansamblu.

Capitolul 8: Părinți curajoși, copii fericiți: Discutarea rezultatelor pozitive ale aplicării abordărilor curajoase și colaborative în educație și impactul acestora asupra dezvoltării și fericirii copiilor.

Concluzie: Reafirmarea importanței părinților curajoși în construirea unei relații sănătoase și armonioase cu copiii lor și încurajarea cititorilor să adopte aceste abordări în viața lor de zi cu zi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0238 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.