Principalele curente ale marxismului. Prăbușirea, volumul 3 - Leszek Kołakowski

Principalele curente ale marxismului. Prăbușirea, volumul 3 - Leszek Kołakowski
Preț: 80,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-44-0883-9
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 532
Format: 15x23
Categoria: Stiinte politice

Recomandă unui prieten

De la:

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail

Către:

*
?
Completați numele prietenului dumneavoastră
?
Completați adresa de e-mail a prietenului dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Principalele curente ale marxismului. Prăbușirea, volumul 3 - Leszek Kołakowski

 
Tinereţea lui Stalin și drumul său spre putere
 
Spre deosebire de majoritatea liderilor bolșevici, viitorul stăpân comunist al Tuturor Rusiilor a fost dacă nu proletar, oricum un om din popor. Iosif Djugașvili s-a născut la 9 decembrie 1879 în orășelul georgian Gori. Tatăl său, Vissarion, era un cizmar bețiv, iar mama sa era analfabetă.
 
Vissarion s-a mutat în Tbilisi, unde a găsit de lucru la o fabrică de încălțăminte; acolo a și murit în 1890. Fiul său a urmat școala primară din Gori timp de cinci ani, iar în 1894 a fost admis la Seminarul Teologic din Tbilisi, practic singura școală din Caucaz unde un tânăr capabil provenit dintr-un asemenea mediu social își putea continua studiile.
 
Seminarul ortodox era în același timp un organ de rusificare, dar, asemenea multor școli rusești, era și o pepinieră de agitație politică, unde înflorea patriotismul georgian, iar ideile socialiste erau răspândite de numeroși exilați din Rusia propriu-zisă.
 
Iosif Djugașvili s-a ală-turat unui grup socialist, și-a pierdut orice interes – dacă până atunci îl va fi avut – pentru teologie, iar în primăvara anului 1899 a fost exmatriculat în urma neprezentării la un examen.
 
Anumite vestigii ale studiilor sale semi-nariale sunt recognoscibile în scrierile de mai târziu, unde, pe alocuri, sunt citate pilde biblice și se face simțită predilecția pentru stilul catehetic, atât de potrivit pentru propagandă.
 
În articole și cuvântări avea obiceiul să pună întrebări, pe care apoi le relua verbatim în formularea răspunsurilor. Își făcea, de asemenea, mai lesne de asimilat articolele prin numerotarea metodică a fiecărui concept și enunț în parte...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0567 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.