Devenim ceea ce suntem, suntem ceea ce devenim - exercitii de introspectie, constientizare si cunoastere de sine

Devenim ceea ce suntem, suntem ceea ce devenim - exercitii de introspectie, constientizare si cunoastere de sine
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 48
Format: 11x18
Preț: 13,00 RON
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Devenim ceea ce suntem, suntem ceea ce devenim - exercitii de introspectie, constientizare si cunoastere de sine (Clara Toma)

 

 Scrie! Este o ocazie magică de a te întâlni cu Tine!

 

    Scrisul nu este doar o formă de exprimare; şi chiar dacă ar fi doar o exprimare, ştim foarte bine cu toţii, măcar la nivel intuitiv, că atunci când exprimăm (prin muzică, pictură desen, mişcare, scris sau alte forme artistice) ceea ce există în lumea noastră interioară, în mintea sau în sufletul nostru, forţă exprimării se transformă într-o veritabil instrument de vindecare sau cel puţin de armoniare, de echilibrare.


    Eu, înainte de avea cea mai firavă tangenţă cu ceea ce înseamnă lumea terapiilor convenţionale sau neconvenţionale, am ştiut, cumva, am crezut în adâncul sufletului meu că o cale facilă de transformare a tensiunilor interioare în ceva suportabil, că o modalitate viabilă de a mă deconecta de la toxicitatea unor evenimente sau relaţii pe care nu le puteam controla, că o manieră simplă şi eficace de a îmi clarifica întrebările şi a-mi găsi răspunsurile adecvate este... scrisul.


    Acest gest simplu, de a te aşeza în faţă foii albe de hârtie (sau a calculatorului, în varianta modernă) are reale efecte benefice asupra minţii şi sufletului şi, prin efect de ecou, asupra trupului nostru. Atunci când în tumultul cotidian ne rătăcim prea adesea de tot, de toate şi mai ales de noi înşine, scrisul devine o torţa care ne luminează drumul către noi.

E un drum însă pe care este nevoie să ai curajul să-l parcurgi. Atunci când stiloul începe să alunece pe hârtie ori degetele să danseze pe tastatură trebuie să fii conştient că ceva va urma, că, "zarurile au fost aruncate", că la finalul unei pagini vei fi devenit cu mult mai aproape de tine decât erai la începutul ei.

 

Totul este să îţi asumi sinceritatea absolută, fără eschive, fără măşti, fără evitări sau ezitări. Când scrii că să te regăseşti, să-ţi regăseşti calea şi reperele, ieşirea din cadrul sincerităţii te poate conduce într-un labirint mai încurcat decât cel în care te afli atunci când ai decis să scrii pentru a te reîntâlni cu tine...

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0759 sec