Conservarea prin uscare. Tehnologii si retete - Achim Samwald

Preț: 22,00 RON
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-649-094-8
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 124
Format: 13X20
Categoria: Poti face singur

DESCRIERE

Conservarea prin uscare. Tehnologii si retete - Achim Samwald
 
O metodă de conservare tradiţională

Aproape toate fructele şi legumele pot fi conservate dacă sunt uscate în mod corespunzător. Plantele proaspete au un conţinut relativ ridicat de apă, de aproximativ 80-90%, care formează, împreună cu nutrienţii naturali, o bază pentru creşterea microorganismelor precum ciupercile şi bacteriile. în asemenea condiţii, acestea se înmulţesc la temperaturi normale şi duc la putrezirea şi fermentarea fructelor, care devin necomestibile.
 
Uscarea - conservarea prin deshidratare
Scopul acestei metode este de a stopa toate aceste procese prin elimi-~area umidităţii şi a căldurii, care sunt sursa dezvoltării microorganismelor.
Eficientă în acest caz, deşi doar pe termen scurt, este depozitarea produselor la temperaturi mai scăzute, în frigider.
 
Pe termen lung, conservarea este mai eficientă prin deshidratare. Trebuie avut în vedere faptul că multe: intre ciupercile dăunătoare nu se ~! ai înmulţesc decât când conţinutul de apă este mai mic de 15%, în timp ce înmulţirea majorităţii bacteriilor se opreşte deja de la o concentraţie de 35%.
 
CUPRINS:
 
Un hobby „inundat de soare"
O metodă tradiţională de conservare
Uscarea - Metodă de conservare prin deshidratare
Principalele avantaje ale uscării
Metode de deshidratare
8 reguli de aur
Perioada de uscare
Conservarea produselor
Dăunătorii
Utilizarea şi procesarea produselor deshidratate
Fructele
Rulouri şi paste din fructe deshidratate
Mere
Pere
Prune şi perje
Caise
Piersici
Cireşe
Afine
Merişoare
Coacăze, mure, zmeură
 
...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0153 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.