Cei opt vindecatori nemuritori

Preț: 50,00 RON
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 440
Format: 13x20

DESCRIERE

Cei opt vindecatori nemuritori - Tao pentru o sănătate înfloritoare (Mantak Chia, Johnathon Dao)

 
... inţelepţii taoişti, la fel ca medicii Antichităţii, susţin tratarea holistică a unei persoane, considerînd că trupul, sufletul şi spiritul sînt inseparabile şi complet interdependente.
 
Cu principii clare şi uşor de înţeles, modelul antic al practicilor taoiste care valorifică puterea înnăscută de vindecare şi formează deprinderi sănătoase uimeşte prin eficienţă şi simplitate...
 
Din carte:
 
FRUNZA DE MĂSLIN

Frunza de măslin a avut un loc în viaţa omului încă din zorii istoriei scrise. Biblia consemnează că „frunzele pomului sunt spre tămăduirea neamurilor” (Apocalipsa 22. 2). Frunzele de măslin sunt primul leac botanic menţionat de Dumnezeu în Facere, iar porumbelul care s-a întors cu ramura de măslin i-a arătat lui Noe că există noi forme de viaţă după potop.
 
Mii de ani, frunzele de măslin au constituit un medicament curent în regiunea mediteraneeană a Orientului Mijlociu, iar egiptenii antici le foloseau în procesul de mumificare a membrilor familiilor regale.

Măslinul face parte din aceeaşi familie de plante ca iasomia şi liliacul, măslinele cultivate culegându-se din copacul cunoscut în botanică drept Olea europaea, o plantă originară din sud-estul zonei mediteraneene. Potrivit mitologiei greceşti, măslinul a fost creat de Atena.
 
Iniţial, zeiţa l-a plantat în jurul stâncilor de pe Acropole, dându-i puteri fizice de a crea hrană şi de a vindeca boli şi răni, împreună cu puterile spirituale de a transforma răul în bine. în Iezechiel 47. 12, Dumnezeu vorbeşte despre nişte copaci ale cărui fructe „se vor întrebuinţa ca hrană, iar frunzele la leacuri”.

Proprietăţile medicinale ale frunzelor de măslin au atras pentru prima oară atenţia celor din domeniul medicinei alopate la începutul anilor 1800, mulţumită unui colonel şi medic francez pe nume Etiene Pallas, care a remarcat efectele benefice ale ceaiului din frunze de măslin asupra celor care îl consumau.
 
El a examinat constituenţii frunzei şi a izolat un compus pe care l-a numit vauquelină, o substanţă amară căreia i-a atribuit multe dintre proprietăţile febrifuge (de reducere a febrei) ale plantei.
 
Chiar şi pe vremea aceea, cu cunoştinţe şi instrumente ştiinţifice limitate, Pallas şi-a dat seama că proprietăţile frunzelor de măslin de a reduce febra nu reprezintă decât o mică parte a beneficiilor lor terapeutice. Mai recent, biologii francezi au descoperit că un extract din frunze de măslin neutralizează multe virusuri şi bacterii, inclusiv virusul herpes.
 
Cercetările ulterioare au demonstrat că un extract din frunze de măslin (nu din fruct) distruge alte virusuri, bacterii şi ciuperci.
 
Frunza de măslin prezintă un număr de beneficii pentru sănătate:

•    Potenţează funcţia sistemului imunitar;
•    Sporeşte energia;
•    Are o acţiune de curăţare internă;
•    Este antivirală, antifungică, antibacteriană şi antiparazitară;
•    Scade tensiunea arterială şi colesterolul;
•    Reduce glicemia şi acţionează ca tonic pancreatic.

Extractul din frunze de măslin întăreşte sistemul imunitar şi este nepreţuit pentru persoanele cu rezistenţă scăzută la boală, fiind totodată un stimulent natural al imunităţii în cazul răcelilor şi gripelor.
 
Explozia recentă de microorganisme rezistente la antibiotice sporeşte relevanţa şi importanţa produselor naturale cu proprietăţi antibiotice ; de aceea, extractul de frunze de măslin e un remediu la îndemână în fannacopeea medicinei naturiste de astăzi.
 
Biochimistul american Arnold Takemoto a constatat că extractul din frunze de măslin „e un adaos preţios împotriva sindromului de oboseală cronică”, spunând că pe bolnavi îi ajută foarte mult proprietăţile lui energizante, antivirale.
 
Alţi cercetători au descoperit că extractul din frunze de măslin poate să domolească iregularităţile ritmului cardiac şi să amelioreze fluxul sangvin spre inimă.
 
Extractul din frunze de măslin nu vindecă neapărat bolile, ci este mai degrabă un ucigaş cu sânge-rece al paraziţilor cauzatori de boli şi al altor agenţi patogeni virali care reprezintă cauza subiacentă a unui număr mare de afecţiuni.
 
Odată exterminate aceste microorganisme patogene, sistemul imunitar poate începe să se reconstruiască, pentru a-i îngădui corpului să se vindece.

S-a constatat că frunza de măslin e benefică în cazurile de candidoză şi alte infecţii fungice. în cartea sa Olive Leaf Extract, dr. Morton Walker documentează cazuri de HIV/SIDA în care extractul de frunze de măslin a fost utilizat terapeutic.
 
Rezultatele au fost foarte favorabile, într-o măsură mult mai mare decât în cazul rezultatelor date de AZT. în cazul retrovirusurilor, frunza de măslin e capabilă să neutralizeze secreţia de transcriptază inversă şi protează, enzime esenţiale care activează alterarea ARN-ului într-o celulă sănătoasă...
 
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri  
Punerea în practică a nemuritoarelor principii taoiste 

Introducere   

1.    Primul Vindecător Nemuritor - Han Hsien-Ku   
2.    Al doilea Vindecător Nemuritor -    Chang Kuo-Lao    
3.    Al treilea Vindecător Nemuritor -    Tsao Kuo-Chiu    
4.    Al patrulea Vindecător Nemuritor    - Ho Hsien-Ku    
5.    Al cincilea Vindecător Nemuritor - Lu Tung-Pin  
6.    Al şaselea Vindecător Nemuritor - Li Tieh-Kuai    
7.    Al şaptelea Vindecător Nemuritor - Chuan Chung-Li    
8.    Al optulea Vindecător Nemuritor - Lan Tsai-Ho   

Postfaţă   
Anexă   
Despre autori    
Sistemul Tao Universal  

Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0212 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.